Comunicat de presa

Spartul semințelor sancționat de polițiștii locali.

“Serile de vară călduroase au dus la reapariția unor obiceiuri nu tocmai demne de o comunitate civilizată.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei monitorizează permanent, atât prin dispeceratul de monitorizare și supraveghere video, cât și prin patrulele pedestre zonele de promenadă, parcurile și zonele de agrement, confruntându-se aproape zilnic cu cetățeni care nu respectă normele de curățenie în spațiile publice. Spre exemplu, ieri în jurul orei 20.15, au fost depistați, la spațiul de joacă din str. Republicii nr. 1, două persoane care consumau semințe și aruncau cojile pe jos. Cei doi s-au ales cu sancțiuni, dar și cu obligația de a igieniza locația respectivă în prezența colegilor noștri.

Reamintim pe această cale tuturor cetățenilor că aruncarea cojilor de semințe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii, desfacerea și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții, mijloacele de transport în comun, autogări, gări și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau alarma, se sancționează cu amendă de la 100 lei la 1.000 lei.

Aviz tinerilor amatori de plimbări nocturne care uită de buna creștere și de bune maniere consumă semințe și aruncă cojile și ambalajele pe jos, ascultă muzică la un nivel ridicat sau tulbură ordinea și liniștea publică.