Comunicat de presa

Prezentarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Bacău în orizontul de timp 2021-2029

Consiliul Județean a organizat miercuri prezentarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Bacău în orizontul de timp 2021-2029, care urmează să fie pusă în consultare publică, potrivit etapei de transparență decizională.

„Strategia a fost elaborată pornind de la o analiză aprofundată a județului Bacău, raportându-ne la economie, învățământ, cultură, domeniul social, sport și mediu. Feedback-ul partenerilor Consiliului Județean s-a dovedit foarte util, fie că vorbim de mediul de afaceri, fie de zona administrativă şi UAT-urile aferente acestui palier.

Am convenit că putem forma o echipă în adevăratul sens al cuvântului, un parteneriat între mediul administrativ și cel de afaceri, în cadrul căruia să interconectăm toate proiectele menite să conducă la dezvoltarea județului.

Consider esențială elaborarea unui document pragmatic care să fixeze prioritățile de dezvoltare sectorială și intersectorială ale comunității, pornind de la analiza contextului economic și social existent, dar și planificarea direcțiilor de acțiune pentru atingerea acestor priorități, pe termen lung.

Concret, Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Bacău trebuie să fie aplicabilă, cuantificabilă și mai ales, atent monitorizată. În spatele fiecărui obiectiv menționat, trebuie să fie un indicator de performanță prin care să putem evalua facil rezultatele obținute. Consiliul Județean este un motor administrativ care are capacitatea de a aplica această strategie împreună cu toți factorii implicați.

În iulie, vom lansa în consultare publică pe site-ul Consiliului Județean Bacău acest document, astfel încât specialiștii din toate domeniile și cetățenii județului să își expună sugestiile și propunerile în vederea finalizării Strategiei şi asumării prin vot a acestui document strategic de către consilierii prezenți în forul deliberativ județean.” a declarat Valentin Ivancea, presedintele CJ Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.