Pareri

Vernisaj: ”Colecția particulară de Artă Populară Valentin Huiban”

Sâmbătă, 25 Cireșar 2022, la ora 11, în Sala 13 a Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău, va avea loc vernisajul expoziției ”Colecția particulară de Artă Populară Valentin Huiban”.

Colecționarul, fiul al comunei Odobești – Bacău, este un tenace căutător de obiecte tradiționale.

În drumurile sale prin întreg județul Bacău, Valentin Huiban, cunoscut publicului băcăuan pentru apartanența sa la ”Șezătoare Bacău”, loc unde coase admirabil ii cu modele din vechime, a găsit diverse elemente arhaice care completează cu succes etnografia băcăuană.

Printre multitudinea uneltelor de fierărie, de tâmplărie și cizmărie, printre covoare, ștergare și scoarțe, o piesă atrage atenția în mod deosebit: o sanie care datează din perioada interbelică, lucrată cu iscusit meșteșug care duce cu ea povestea multor ierni.

Prin expunerea acestei colecții, muzeul intenționează să consolideze relații cu colecționarii particulari, iubitori de folclor, pentru a reda comunității povestea deplină a vechimii noastre, cu dovezi lăsate de strămoșii noștri.

Publicul băcăuan, căruia i se solicită susținerea în acest demers cultural, este așteptat să ia parte la evenimentul lansării.

Coordonator proiect: Iulian Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.