National

Protest de amploare, în toată țara, din cauza prețurilor la carburanți!

Pe fondul creșterii accentuate a prețurilor la carburanți, conducătorii auto din întreaga țară, printre care și cei constănțeni, anunță că sunt pregătiți să organizeze un protest, față de aceste majorări incontrolabile. Astfel, în cursul zilei de joi, 30 iunie a.c., în jurul orei 12:00, șoferii din toate orașele României, vor picheta străzile în încercarea stopării acestor creșteri. Nu este primul astfel de eveniment organizat de oameni.

Creșterea prețului la carburant a început să devină din ce în ce mai vizibilă și deranjantă pentru șoferi, iar un litru de benzină sau motorină a ajuns să depășească pragul psihologic de 9 lei. Pe fondul acestor creșteri necontrolate și interminabile înregistrate la pompa de alimentare, tot mai mulți conducători auto sunt de părere că singura variantă ca prețurile să revină la normal este protestul. Astfel, la nivelul țării, cât și în Bacau, sute de șoferi vor organiza un protest. Pe rețelele de socializare a fost creat un eveniment ce ar urma să se desfășoare pe 30 iunie a.c., în jurul orei 12:00, în toată țara, iar sute de mii de conducători auto au confirmat prezența.

,,E timpul să facem ceva, ieșiti în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țara ca România prețul carburantului sa depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toată lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva!”, spune organizatorul evenimentului.

Șoferii care și-au arătat deschiderea către participarea la acest protest spun că prețul mult prea mare al carburanților îi determină sa își exprime astfel nemulțumirea. De asemenea, conform acestora, sunt dispuși să protesteze până când vor determina scăderea prețului la pompă.

Dar oare vor fi ascultate doleanțele șoferilor? Oare în urma acestor serii de proteste autoritățile își vor da seama cu adevărat că aceste creșteri incontrolabile chiar îi afectează pe români? Sunt niște întrebări fără răspuns, din păcate.

Prețurile cresc într-un mod alert, depășesc sume exagerate, devenind chiar astronomice pentru traiul oamenilor. Pare totuși că organele competente nu s-ar gândi nici măcar o secundă la criza în care întreaga Românie a intrat odată cu dispariția locurilor de muncă pe timp de pandemie.