Comunicat de presa

ZIDART va invita la „UTOPIA”, Un altfel de festival.

Artist call-ul pentru ZIDART – Bacău Street Art Festival 2022, ediția “Utopia” este acum deschis” au anuntat cei de la ZIDART pe pagina lor de facebook .

Pentru inscrieri accesati http://www.zidart.ro/#form

Din haos apare ordinea, orice destabilizare a status quo-ului aduce cu sine potențialul unui nou început, phoenix-ul renaște din propria cenușă și așa mai departe. V-ați prins că suntem optimiști. Sau mai degrabă încercăm să cultivăm optimism, pentru că toate încercările grele din ultima vreme ne-au lăsat pe toți măcar puțin deznădăjduiți.” au mai scris administratorii ZIDART.

Lăsând clișeele la o parte, noi chiar credem în potențialul pozitiv al umanității. O fi defect profesional, căci arta găsește mereu frumosul în cele mai neașteptate contexte, uneori fiind sublimă, uneori chiar și în grotesc, dar acum simțim mai mult ca niciodată nevoia unor viziuni inspirate asupra direcției în care ne îndreptăm mai departe. Un alt lucru în care credem cu adevărat este rolul vital al artei pentru societate, capacitatea ei de a ridica cele mai importante întrebări pe care ar trebui să ni le punem și capacitatea ei de a coagula esența celor mai îndrăznețe idei despre viitor.

Acum că v-am povestit puțin de unde venim, hai să descoperim împreună încotro ne-am putea duce și să ne punem intuiția, creativitatea și capacitatea pentru visare la încercare, pentru a ne imagina cum ar arăta o lume ideală, cum ar arăta Utopia în 2022” au incheiat cei de la ZIDART.