Advertorial

Bull bar-ul – o idee buna sau nu?

Daca iti surade ideea de a-ti dota masina cu un bullbar, iata de ce poti merge inainte cu planul tau. Mai ales ca nu e neaparat necesar sa fii ajutat de un expert in domeniul auto, s-ar putea chiar sa faci aceasta achizitie mai repede decat te astepti. Lucrurile sunt mai mult decat simple pentru tine atunci cand te orientezi dupa un astfel de accesoriu in cadrul unui magazin de profil precum Tuning Car pentru ca primesti bullbar-ul cu tot cu instructiunile de montaj.

Bull bar-ul – necesitate sau placere?

Acesta este un accesoriu din inox, de tuning, cu montaj pe capota, in ideea de a feri masina de lovituri si zgarieturi. Actiunea sa este practic ca cea a unui scut. Cu siguranta indeplineste un rol functional pe care nu ar trebui sa il treci cu vederea. Bineinteles, acesta este si un element elegant totodata, tipul de accesoriu care va aduce un plus estetic deosebit masinii. Este o dotare interesanta, asemanandu-se cu coarnele de taur, fiind o bara de protectie. Este un ajutor atunci cand, din neatentie, a-i putea sa indoi tabla masinii in timpul unei parcari mai dificile. O poti privi ca pe un plus de protectie in acest caz.

Pentru ca inainte de toate, un bull bar indeplineste un rol practic, acesta prezinta componenta metalica de dimensiuni mari, deci si de o greutate insemnata. Iata un motiv pentru care vei dori ajutor in momentul montarii sale.

Una peste alta, haideti sa vedem ce presupune montarea propriu zisa a acestui accesoriu auto atat de ravnit astazi. Totul incepe cu indepartarea suportului ce sustine numarul de inmatriculare al masinii. E o situatie general specifica, exceptand masinile off road. Prinderea nu este dificila, insa o alta persoana te va ajuta sa tii bullbar-ul pe pozitie. Acesta va fi fixat stabil si drept cu ajutorul urechilor de prindere de pe sistemul de sustinere al barei. Conectarea se va face intre acestea din urma si sasiu.

Desi poate parea putin complicat, in realitate e o operatiune simpla. E foarte important insa ca bull bar-ul sa corespunda cu dimensiunile masinii tale. In caz contrar, va fi necesar sa improvizezi, ceea ce nu e tocmai dorit. Va fi necesar sa il adaptezi in asa fel incat gaurile de sustine sa fie compatibile.

Dupa ce ai atasat bare pe ambele parti prinse de sasiu ai finalizat practic operatiunea. Recomandat este sa reverifici ca totul sa fie stabil si sigur. Bineinteles, poti oricand cere montarea in cadrul unui service, insa daca preferi sa nu mai adaugi si alte cheltuieli pe langa cele ale barei propriu zise, poti face personal efortul de a o monta.

Daca iti alegi produsul din cadrul unui magazin de incredere, ai siguranta ca te vei putea bucura de rezultat pentru un timp indelungat. Produse calitative, din inox, la costuri rezonabile, vei gasi pe site-ul Tuning-car.ro, alaturi de alte accesorii auto care ar putea sa te intereseze.