Pareri

Ghinghes rateaza meciul cu Luci. Tribunalul Bacau respinge cererea de chemare in judecata. Ce facem cu atributiile viceprimarului?

Joi 26 mai 2022 Tribunalul Bacau a respins cererea de chemare in judecata formulata de viceprimarul Cristian Ghinghes, semn ca atributiile luate acestuia din urma n-ar fi fost luate ilegal. Nu vorbim de moralitate. Atributiile i-au fost luate si probabil ca sentinta (care poate fi atacata cu recurs in 15 zile) Tribunalului ar trebui sa explice cate ceva despre ilegalitatea actului blamat de viceprimar.

Daca e sa avem incredere in justitie, desi chiar si aici putem avea diverse opinii, Viceprimarul Ghinghes ar trebui logic sa-si dea demisia dupa sentinta data de Tribunalul Bacau. In momentul in care acesta incaseaza salariul fara sa aiba atributii si pe de alta parte, atributiile luate „zac” in buzunarele actualului edil fara a putea fi duse la indeplinire (oricum el nu poate duce nici ceea ce ar trebui sa duca, daramite si ceva in plus) cred ca lucrurile ar trebui sa ia o intorsatura logica desi nu chiar morala. Daca echipa cu care ai pornit la drum nu te mai vrea, desi acea echipa a castigat cu ajutorul tau, cred ca demisia s-ar impune in mod firesc si bacauanii sa aiba parte de un viceprimar care sa aiba atributii si care sa poata fi tras la raspundere pentru neindeplinirea lor dupa caz.

Dupa cum il cunosc, viceprimarul Ghinghes va merge pana in panzele albe si cu siguranta va face recurs. Timp in care nu avem decat un viceprimar in loc de doi (oricum Miroseanu se misca incet si foarte incet). Avem nevoie de un om care sa poata munci in administratia locala pentru ca altfel, Luci si ai lui se tot duc la fund. De pierdut, pierdem noi cetatenii.