Pareri

Bacăul nu este „Domeniul Viziteu”. CJ a votat pentru trecerea Spitalului Municipal in circuitul sanitar al SJB

Valentin Ivancea: „Preluarea clădirii fostului Spital Municipal în domeniul public al județului Bacău a fost aprobată de Consiliul Județean cu 32 de voturi pentru. Mingea este acum în curtea Consiliului Local, care trebuie să aprobe acest transfer de proprietate, în acord cu soluția identificată de Ministerul Sănătății: terminarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul spital și integrarea sa în circuitul sanitar al Spitalului Județean de Urgență.Mă aștept ca aleșii locali să surmonteze opacitatea primarului Viziteu și a consilierilor USR, care – după 15 ani de șantier – urmăresc să blocheze finalizarea lucrărilor și să mențină clădirea fostului Spital Municipal la statutul de… șantier.”

Ce e interesant e ca nici consilierii judeteni aliati USR-ului nu i-au sustinut impotrivirea brailenului Luci prezent in sala si au votat pro. Probabil ca barca aliatilor din campanie s-a rasturnat si fiecare e pe cont propriu.

Fostul edil, Cosmin Necula, consilier judetean Pro Romania a sustinut ca politicul nu mai trebuie sa fie prezent in cadrul acestui proiect si ar trebui ca presedintele CJ si Viziteu sa-si de-a mana pentru a rezolva problema.

Se asteapta si sustinerea consiierilor locali ce va trebui sa aprobe si ei aceasta trecere a cladirii Municipalului la Judetean si nu ne indoim ca asta nu se va inampla. Cinismul braileanului depaseste orice limita si presedintele CJ a scris despre asta in postarea facuta pe facebook:

Cinismul găștii politice Viziteu & USR, care sacrifică sănătatea băcăuanilor pe altarul unor interese de grup, este incalificabil și inacceptabil! Mai ales că la Primărie NU EXISTĂ nicio adresă de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din care să rezulte că pot fi investite fonduri europene într-un spital care nu mai există din iunie 2020, fiind desființat prin Hotărâre de Guvern. Le aduc la cunoștință lui Viziteu și acoliților săi că domeniul public al municipiului Bacău nu este „Domeniul Viziteu”, de care vremelnicul primar să dispună după cum îi dictează bunul plac! Trecerea fostului Spital Municipal în domeniul public al județului nu schimbă cu nimic statutul clădirii de bun aflat în DOMENIUL PUBLIC!

Aștept aceeași responsabilitate și din partea omologilor noștri din Consiliul Local (CL) care – sunt ferm convins – vor reuși să depășească bruiajul demagogic al vremelnicului Viziteu, un individ care confundă funcția de primar, cu statutul de voievod sau despot local. Un vot în oglindă din partea CL deschide calea pentru integrarea clădirii în circuitul medical al SJU, sub acoperișul unui spital unic, de sine stătător.”