Comunicat de presa

Chirilescu: Cineva trebuie să îl oprească pe domnul Stanciu Viziteu din „festivalul debutanților”.

Dorin Chirilescu: „Astăzi am propus un amendament de anulare a funcțiilor vacante din organigrama primăriei. De ce?

Cineva trebuie să îl oprească pe domnul Stanciu Viziteu din „festivalul debutanților”.

Peste 8 posturi erau pregătite să fie transformate în debutanți, adică persoane fără nicio experiență.

Amendamentul respectiv ar fi putut să îl determine pe primar să vină în Consiliul Local cu propunerile de modificare și cu argumentări clare și motivarea acestora.

Am observat cu toții cum există birouri întregi cu membri USR în Primăria Bacău, ceea ce ne determină să considerăm că aceste angajări trebuie făcute în mod argumentat și comunicate corect în spațiul public.

În cadrul ședinței am demonstrat cu date concrete că Bacăul are un aparat administrativ aproape de două ori mai mare decât cel de la Brașov, unde primar este colegul dumnealui, domnul Coliban, iar populația este de peste 300.000 de locuitori. În comparație, din banii băcăuanilor, domnul Stanciu Viziteu gestionând un aparat aproape de două ori mai mare. Din păcate, din punctul meu de vedere, primăria s-a transformat într-o veritabilă agenție de angajări pentru membrii de partid, din această cauză, urmând exemplul USR din județ, am făcut această propunere pentru a-l determina pe primar să vină în consiliul local cu angajările pe care doreşte să le facă.

Amendamentul nu a trecut, deoarece nu a întrunit cele 12 voturi necesare, dar Consiliul Local Bacău a respins proiectul dumnealui de transformare a posturilor respective”

viceprimarul Cristian Ghingheș

Cristian Ghingheș: „Astăzi am avut ședință de Consiliu Local, una extraordinară, deci cuprinzând proiecte care teoretic ar fi trebuit să aibă un caracter urgent. Și ce credeți că era foarte urgent? Vreun proiect cu fonduri europene, vreo investiție importantă, ceva de interes și care arde pentru toți băcăuanii? Nu.

Principala problemă pentru care primarul a convocat ședința a fost un proiect de modificare a organigramei primăriei pentru a schimba încadrarea unor posturi astfel încât să poată fi ocupate cu debutanți.

Un lucru lăudabil și pe care l-aș susține, așa cum am spus-o la ședință, dar doar dacă nu aș ști următoarele:

  • că aceste posturi stau neocupate de 8 luni, deci de când a fost aprobată noua organigramă a primăriei;
  • multe funcții vor fi ocupate nu prin concurs, ci prin transferuri deja șoptite pe holurile primăriei;
  • că aceste posturi sunt modificate din punctul de vedere al gradului profesional după ce anterior nu au putut fi adjudecate de diverși sinecuriști și membri de partid care nu îndeplineau condițiile;
  • numeroase posturi scoase la concurs în ultimele luni sunt acum ocupate, ce să vezi, de membri ai aceluiași partid condus la nivel local de primar sau de membrii partidului condus de aliatul Necula (Pro România). Lista coincidențelor este lungă și presa locală deja a relatat câteva cazuri.

Primarul Bacăului este ultimul în măsură să vorbească despre concursurile aferente posturilor libere din instituția pe care o conduce și îi recomand public și chiar prietenește să se liniștească (că tare nervos mai părea astăzi) și să pună la treabă toți funcționarii pe care deja îi are în subordine. Nu de alta, dar numeroși angajați ai primăriei sunt nemulțumiți că în timp ce ei nu au timp să respire, alții (mai noi și mai postaci pe Facebook) stau toată ziua la cafele prin balcoanele primăriei.

Pe cale de consecință, Consiliul Local a respins acest proiect de hotărâre propus de primar.”