Comunicat de presa

Pregătire interarme și întrunită la Baza 95 Aeriană Bacău

„La Baza 95 Aeriană, în această perioadă, militarii Batalionului 954 Artilerie Antiaeriană au început pregătirea de specialitate, de la simplu la complex. Pregătirea interarme s-a realizat cu sprijinul aeronavelor aparținând Escadrilei 951 Aviație Instrucție Avansată și Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT. Activitatea a continuat cu examinarea teoretică și practică, militarii fiind apreciați pentru rezultatele obținute.

În scopul perfecționării cooperării și creșterii coeziunii privind instruirea întrunită, două elicoptere de tip IAR-330 SOCAT aparținând Bazei 95 Aeriană au fost implicate într-un exercițiu cu trageri reale de luptă (LFX) împreună cu militarii Batalionul 634 Infanterie ,,Mareșal Jόsef Piłsudski”.

Scenariul exercițiului a presupus acțiuni executate cu subunități îmbarcate pe tehnica de luptă din dotare, precum și un desant aerian tactic, transportat pe calea aerului.

Activitatea a avut ca obiectiv executarea instruirii întrunite între structurile din cadrul Forțelor Aeriene și a Forțelor Terestre.

Militarii implicați în exercițiu au confirmat rezultate bune și foarte bune pe timpul programului de instruire, planificând și realizând o cooperare și coordonare eficientă.”

✍️📸 lt. Mădălina Burlacu, plt. adj. pr. Lucien Covalciuc