Comunicat de presa

Proiectul cultural HAPPY Europe

Proiectul cultural HAPPY Europe, în cadrul căruia județul Bacău este partener alături de Franța (Vincennes), Spania (Caceres), Germania (Ulm), Portugalia (Primăria orașului Cuba), aduce în atenția publicului băcăuan, într-o manieră vizuală atractivă și originală, Europa și Oamenii săi. Zilele acestea, delegații din Portugalia și Franța, conduse de reprezentanții Maison de l’Europe Paris- Michel Derdevet – președinte și Ursula Serafin – director, participă în județul nostru la activități care abordează subiectul conviețuirii în diversitate.

„Bacăul este unul dintre județele în care coexistă mai multe identități culturale. Aflați sub umbrela europeană, în mediul în care trăim, fiecare dintre noi păstrează și manifestă particularitățile date de apartenența culturală. A ne accepta și respecta unii pe ceilalți este provocarea la care suntem supuși zi de zi, dar, mai ales pentru noi, românii, a fi ospitalieri și calzi reprezintă o particularitate ce aduce un plus valorilor europene.

Mulțumesc echipei de implementare și tuturor partenerilor pentru modul în care au reușit să fructifice acest proiect. Indiferent ce limbă vorbim, indiferent cărei culturi aparținem, în mod cert, apartenența la Europa presupune unitate în diversitate culturală.” a scris președintele CJ Bacău Valentin Ivancea pe Facebook.