Comunicat de presa

Pompierii militari băcăuani au gestionat un număr de 74 de misiuni, înregistrate la nivel județean în acest weekend

În acest week-end, pompierii militari băcăuani au gestionat un număr de 74 de misiuni, înregistrate la nivel județean.

Sâmbătă noaptea, la ora 01:18, a fost anunțat un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

​La adresa indicată s-au deplasat patru autospeciale de intervenție, încadrate cu 18 salvatori. Pentru a gestiona operativ situația, în sprijinul pompierilor militari au acționat și 2 reprezentanți ai Poliției Locale.

În urma recunoașterii, s-a constatat faptul că, incendiul se manifesta generalizat la o locuință și o anexă, pe o suprafață de aproximativ 300 mp.
Pe parcursul intervenției, flăcările s-au extins și la proprietatea învecinată, la nivelul acoperișului și la nivelul unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, după o intervenție ce a durat aproximativ 3 ore, de la momentul anunțării.

Pe lângă suprafețele afectate, menționate anterior, în urma evenimentului ce a avut drept cauză probabilă coșul, burlanul de fum defect sau necurățat, au ars 40 de păsări și 3 porci.

Evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.