Comunicat de presa

Sergiu Sechelariu: „Uniunea Europeană ne solicită sprijinul”

În acest moment, datorită crizei generale create de razboiul din Ucraina, Uniunea Europeană ne solicită sprijinul pentru depășirea acesteia. Este foarte corectă abordarea dar, din câte observ politicienii noștri repetă istoria din 2007 când la aderarea României în spațiul comunitar nu au emis nici un fel de condiție.” a scris in aceasta seara Sergiu Sechelariu pe pagina de facebook.

Analiza lui Sechelariu se vrea a fi un moment in care ni se explica cum ca Romania trebuie sa demonstreze ca nu e doar un pion si poate cere ceea ce i se cuvine. Aici vorbim de caracterul politicianului roman, unul care nu a existat in ultimii 32 de ani si la care Sechelariu se gandeste ca fiind un punct sensibil ce ar trebui depasit. Sa stim sa batem cu pumnul in masa atunci cand trebuie si sa nu continuam sa fim slugi si atat.

Să ne înțelegem, a adera la o organizație nu presupune același lucru cu a te integra în respectiva organizație. Momentan libera circulație a cetățenilor, bunurilor și a serviciilor în interiorul Uniunii Europene este considerată de către cea mai mare parte a populației României o realizare. Este foarte corectă afirmația , dar noi ca și popor putem cere mai mult pentru că avem și ce oferi. 

Din acest considerent trebuie să ne jucăm cartea în aceste momente cruciale pentru Europa și implicit pentru România. Obținerea de fonduri nerambursabile imediate ar trebui să fie prioritatea numărul unu al celor care guvernează România în acest moment. Aceste fonduri vor ajuta atât România cât și țările din estul și vestul Europei.” a continuat Sergiu Sechelariu sa scrie in postarea de pe pagina de facebook.

Mai jos vă pot oferi doar câteva exemple ce pot fi realizate cu fondurile cerute.

Solicitarea de fonduri pentru continuarea investițiilor în irigații , în special râul Siret, trebuie regularizat și dirijat pe canale până în Baragan, unde există o nevoie acerbă de apă.
Investiția care este executată până la Mărășești trebuie continuată și finalizată imediat cu ajutorul fondurilor europene.

Solicitarea de fonduri pentru construcția silozurilor atât de necesare pentru depozitarea cerealelor și a fructelor.
Tot aici este impetuos necesară atragerea de fonduri pentru crearea unor depozite și spații de producție și prelucrare a legumelor si fructelor romănești,pentru ca acestea să nu mai ajungă la gunoi din cauza lipsei de spațiu corespunzător.

Solicitarea de fonduri pentru producția produselor de panificație ,deoarece este strigător la cer ca noi să exportăm grâu și să importăm făină sau alte produse de panificație.

Solicitare pentru o mărire a fondurilor destinate energiei verzi,deoarece din 2 milioane de cereri (proiecte) doar pentru 1% se oferă finanțare.

În acest moment suntem in poziția în care nu producem la capacitate maximă și nici nu punem in valoare produsele rezultate. 

Agricultura trebuie susținută de la inceput si până la sfârșit ,de la furcă până la furculiță. 

Deblocarea proiectului național Anghel Salingny reprezintă totodată una din soluțiile actuale pentru stabilitatea și bunăstarea României. 

Poate am fost plictisitor când am tot repetat despre necesitatea autostrăzilor în Moldova, dar după cum ați văzut importanța acestora este vitală în astfel de momente. Tehnica militara transportată rutier, ajutoarele umanitare acordate Ucrainei cât și traficul intens în zona Moldovei din acestă perioadă, ar fi fost cu mult simplificate prin aceste autostrăzi. 

Din acest motiv atrag atenția guvernanților ca autostrada Bacău – Brașov trebuie urgentată și de asemeni și autostrada Suceava-Cluj reprezintă un traseu primordial și trebuie realizată cât mai repede.

Acum este momentul ca oamenii politici ai României să iasă și să arate nevoile reale ale țării și pașii ce trebuiesc urmați pentru bunăstare și stabilitate.” a scris in incheiere Sergiu Sechelariu.