Advertorial

Vopsea satinat sau mata, in interior: care este diferența și care este mai buna?

Indiferent dacă vă pregătiți casa pentru vanzare sau doar doriți să reîmprospătați un spațiu invechit, alegerea unei vopsele de interior este mult mai mult decât alegerea culorii potrivite. Ar trebui luați în considerare o serie de factori, cum ar fi culorile mobilierului, a pardoselii și cantitatea de lumină naturală și artificială pe care o primește o cameră. Alegerea unei vopsele prea strălucitoare poate reflecta prea multă lumină, iar una care este prea stearsa poate părea plictisitoare.

Stralucirea vopselei, sau finisajul acesteia, afectează modul în care se vede culoarea – altfel spus, absoarbe vopseaua lumina sau o reflectă? În plus, pentru ca vopseaua să reziste bine în timp, trebuie să fie suficient de durabilă pentru suprafață și …situație.

Când vă pregătiți pentru un proiect de acest gen, va trebui să alegeți un finisaj potrivit. Dacă dezbateți între vopsea cu finisaj satinat și mat, aflați care sunt lucrurile care pot face alegerea opțiunii potrivite mai ușoară.

Diferența principală dintre vopseaua satinată și cea mată este strălucirea. Cu satin, obții un finisaj catifelat, cu o notă de strălucire. Satinul poate reflecta doar puțină lumină, creând o strălucire blândă. Vopseaua mată nu are un luciu vizibil, ceea ce duce la o culoare mai adevărată, deoarece nu este la fel de afectată de lumină.

Atât vopseaua mată, cât și cea satinată sunt disponibile pe scară largă, așa că nu veți avea probleme în a găsi oricare dintre opțiuni. În plus, ambele pot fi cumparate în aproape orice culoare si nuanta. Cu toate acestea, există și alte avantaje și dezavantaje ale vopselei cu finisaj satinat și mat care merită explorate.

Vopsea satinată vs mată: puncte esentiale

În timpul procesului de selecție a vopselei, culoarea este de obicei o prioritate. Dar trecerea cu vedere a finisajului este o greșeală, deoarece are un impact asupra aspectului final.

Iată o scurtă prezentare generală a principalelor diferențe dintre vopseaua cu finisaj satinat și mat:

Doua recomandari pe care trebuie sa le iei in seama

Vopsea latex pentru interior fără solvenți și emisii reduse.

– Folosita pentru aproape toate tipurile de straturi suport la interior precum tencuieli clasice și beton, suporturi pe bază de ipsos sau plăci din gips-carton, tapet sau straturi de acoperire mai vechi dar portante 

– Emisii reduse

– Fără conținut de solvent

– Vopsea latex mată

– Putere foarte bună de acoperire

– Randament mare

– Procesare ușoară

Vopsea latex cu aspect lucios, fără conținut de solvent, putere foarte bună de acoperire, randament mare, procesare ușoară. Clasa 2 de rezistență la frecare umedă.

– Utilizata cu succes pentru aproape toate tipurile de straturi suport la interior precum tencuieli clasice și beton, suporturi pe bază de ipsos sau plăci din gips-carton, tapet sau straturi de acoperire mai vechi dar portante

– Emisii reduse

– Fără conținut de solvent

– Vopsea latex lucioasă

– Putere foarte bună de acoperire

– Randament mare

– Procesare ușoară