Advertorial

Ce este jocul de Poker Texas Hold’em

Cel mai popular joc de poker intalnit la mesele online sau offline este Texas Hold’em. Simplitatea si popularitatea sa il fac o varianta excelenta de poker pentru incepatori. In cele ce urmeaza vei putea afla toate detaliile despre modul de functionare al acestui joc de poker si cum il joci propriu-zis, lucruri ce iti vor fi extrem de folositoare daca esti un jucator incepator.

Unde poti sa joci Poker Texas Hold’em online?

Fiind atat de populara, aceasta versiune de poker online se regaseste la mai multe casinouri licentiate. Unul dintre operatorii de top, foarte apreciati in randul jucatorilor romani si care ofera si o sectiune de Poker Texas Hold’em este PublicWin.

Poti urmari tutorialul PublicWin inregistrare pentru a-ti face cont simplu si rapid si a incepe sa te distrezi la aceasta versiune de poker si nu numai.

Scopul jocului

Scopul jocului de poker este de a a castiga cat mai multe jetoane, cu mai multe maini (ture de joc), luand cele mai inspirate decizii.

La fiecare runda de joc, numita mana, jucatorii incearca sa realizeze cea mai buna mana posibila de cinci carti, folosind cele doua carti personale si cele cinci carti comunitare care sunt dezvaluite pe masura ce jocul progreseaza. Acest comportament are ca rezultat castigarea potului sau mai exact a sumei tuturor pariurilor facute de jucatorii de la masa.

Jucatorii pariaza pe baza perceptiei lor despre cat de buna este mana lor potentiala in comparatie cu mainile rivalilor lor, dar pot incerca sa-i convinga pe adversari sa se retraga dintr-o mana (folding) continuand sa parieze, in ciuda faptului ca mana lor nu este neaparat una puternica.

Inainte de a trece la explicatii despre joc, vreau sa-ti reamintesc ca poker-ul este considerat un joc de noroc, asa ca joaca responsabil si nu uita de impozitarea castigurilor din jocurile de noroc.

Dealerul si rolul sau

Cand joci Poker Texas Hold’em offline cu prietenii, rolul dealerului poate fi preluat de unul dintre jucatori si se misca in jurul jucatorilor dupa fiecare mana, in sensul acelor de ceasornic. In cazinourile fizice si salile de poker sau pe site-urile de poker online, dealerul nu este unul dintre jucatori.

Pariuri obligatorii

Inainte ca toate cartile sa fie impartite, doi jucatori fac pariuri obligatorii. Jucatorul din stanga dealerului posteaza blind-ul mic (de exemplu 1 euro), apoi jucatorul din stanga lui posteaza blind-ul mare, care este de obicei dublu fata de valoarea blind-ului mic (de exemplu, 2 euro).

Dealerul distribuie fiecarui jucator doua carti. Dupa blind-uri, dealerul distribuie doua carti cu fata in jos fiecarui jucator, incepand cu jucatorul imediat din stanga lui (cel care a postat blind-ul mic). Aceste carti le vei pastra pentru tine. Acestea se numesc hole cards si sunt dezvaluite doar altor jucatori in timpul confruntarii, daca e cazul.

Prima runda de pariere (pre-flop)

Primul jucator care trebuie sa ia o decizie daca sa mizeze in functie de calitatea cartilor hole este cel din stanga jucatorului care a postat big blind-ul. Acest jucator nu are voie sa verifice deoarece big blind-ul conteaza ca un pariu in prima runda de pariere. Ei pot renunta, pot face call sau pluseaza (raise).

Dupa aceasta, fiecare jucator poate face call, raise sau fold, pana cand revine randul jucatorului care a postat big blind-ul.

Big blind-ul conteaza deja ca pariu de deschidere, asa ca acest jucator poate acum fie sa renunte, sa pluseze sau sa verifice. Pariurile continua pana cand toti jucatorii fie au cedat, au pus toate jetoanele sau au egalat suma pe care ceilalti jucatori au pus-o in pot si apoi au verificat.

Mai intai dealerul scoate o carte din joc, apoi imparte flop-ul – trei carti, cu fata in sus. Jucatorii care sunt inca implicati in aceasta mana decid acum urmatoarea miscare pe baza calitatii percepute a mainii pe care o pot crea folosind cartile lor, cele trei carti flop si alte doua carti.

A doua runda de pariere (post-flop)

Jucatorul din stanga dealer-ului pariaza primul in aceasta runda de pariere si in toate rundele ulterioare. Acum toti jucatorii au optiunea de a verifica, precum si de a face call, raise sau fold.

Inca o data, pariurile continua pana cand toti jucatorii renunta, isi pun toate jetoanele sau se potrivesc cu suma pe care ceilalti jucatori au pus-o in pot, apoi verifica.

Turn (Fourth Street)

Mai intai dealerul elimina o carte, apoi o adauga pe urmatoarea din pachet la cele trei carti din flop. Jucatorii ramasi decid acum urmatoarea lor miscare pe baza celei mai bune maini posibile pe care o pot face din cartile lor, cele patru carti comunitare si o potentiala a cincea carte.

A treia runda de pariuri (post-turn)

Inca o data, pariurile continua pana cand toti jucatorii renunta, isi pun toate jetoanele sau se potrivesc cu suma pe care ceilalti jucatori au pus-o in pot inainte de a verifica.

River (Strada a cincea)

In acest moment, dealerul distribuie a cincea si ultima carte comunitara, completand potentialele optiuni pe care le au jucatorii pentru a construi cea mai buna mana de poker posibila.

A patra runda de pariuri (dupa River)

Pentru ultima oara, pariurile continua pana cand toti jucatorii renunta, isi pun toate jetoanele sau se potrivesc cu suma pe care ceilalti jucatori au pus-o in pot, apoi verifica.

Confruntarea (showdown)

Confruntarea poate avea loc in orice moment al jocului, cand au mai ramas doar doi jucatori si pariurile s-au incheiat. Cu toate acestea, daca doi sau mai multi jucatori raman in joc dupa a patra si ultima runda de pariuri, atunci este timpul pentru confruntare, indiferent ce se intampla.