Pareri

Andrei Caramitru despre USR: „Se macelaresc intre ei”! Lupta pentru putere e acerba!

Andrei Caramitru cunoaste bine situatia din interiorul USR si a explicat foarte bine criza din interiorul acestui partid. In momentul in care membrii fara job inaintea campaniei electorale sau cu un job ce le asigurau un salariu decent au ajuns deputati si senatori, astia nu au avut o situatie financiara ce le asigura linistea si pe deasupra au imprumutat sume uriase pentru a reusi sa duca acea campanie electorala, clacheaza pentru a-si mentine puterea.

Sunt constienti ca in 2024, daca vor ramane fara locul din Parlament, vor risca sa redevina mediocri. Asadar, lupta interna devine mai apriga din moment ce USR devine din ce in ce mai mic si tot mai putine locuri vor fi eligibile pentru Parlament, incep sa se lupte intre ei si mai cu seama nimeni din exterior nu va putea sa intre in partid. Bine, nici pana acum nu s-a intrat usor in partid daca aveai o anumita popularitate in comunitate si iti doreai si o functie. Asadar, gastile risca sa se macelareasca intre ele.

Explicația mea pentru problemele din USR e mult mult mai simpla decât a altora. Problema fundamentala a ca marea majoritate a celor care sunt in parlament sau in Parlamentul european – dacă nu au job-urile alea, se duc de râpă financiar, nu au alte opțiuni să câștige ceva. La fel mulți de prin județe – le trebuie un salar. Asadar – se bat între ei pe putere pentru că le trebuie salarul ăla. Cum sunt mult mai mulți decât numărul de joburi prin parlament sau altundeva – fac orice sa preia puterea interna ca sa se pună pe lista pe loc eligibil (altfel le ia altcineva locul si cad in mizerie). Evident – fac orice ca nu cumva sa vina cineva din afara partidului cu cv mai bun sau cu prezenta publica mai bună (ceea ce nu e greu) care le-ar lua salarul. De aia nu vedeți pe nimeni nou care apare pe acolo, nu are cum, e imposibil, ceilalți l-ar distruge imediat. E si mai rău prin județe – acolo dacă partidul nu e la putere ca sa te puna si pe tine undeva – nu exista opțiune sa ai salar (când ești consilier local câștigi doar vreo 1000-2000 de lei pe lună, atât). Si acuma e haos. Asta e imensa problema. In partide așa personaje nu au ce cauta – trebuie oameni cu succes financiar IN AFARA POLITICII – care sa nu depindă de job-ul si salarul ăla. Altfel ii apuca disperarea si distrug tot in jur – de frică că o sa urle foamea în ei.” a scris Andrei Caramitru pe contul de facebook.