Pareri

Ce am avut si ce-am pierdut. De ce nu am ales pe cei cu experienta. Data viitoare sa gandim…

Am sperat cu totii la o administratie ce va impune respect si care va apasa pedala investitiilor, o administratie ce, speram noi, se va pricepe la gospodarirea urbei in care muncim si traim. Am vrut sa schimbam (din nou) ceva rau incercand sa punem in loc un profesionist in ale administratiei.

N-am tinut cont de faptul ca-i brailean si ca nu cunoaste deloc Bacaul, sperand ca echipa lui il va ajuta sa inteleaga problemele existente si il va indruma sa faca treaba buna. Surpriza insa, „echipa” lui de profesionisti a fost interesata de un loc caldut pe orice post liber in adminstratia locala, in baza pupincurismului de partid ce a facut valuri in USR.

Viziteu n-a condus mai mult decat o mana de oameni ce a format gasca din George Bacovia, n-a adminstrat nici macar un butic ce vindea apa plata si nici nu a realizat investitii in vreun loc in care a poposit. Cu o experienta acumulata doar pe facebook, Viziteu a reusit sa pacaleasca electoratul bacauan dupa ce i-a pacalit pe rand pe cei din PNL si apoi pe colegii din PLUS.

Nu am reusit sa intelegem ca un profesionist in administratie e un politician care are in spate experienta, un antreprenor ce a avut mii de oameni carora a trebuit sa le asigure salariul in fiecare luna si unul ce a tinut piept concurentei din mediul privat. Nu am inteles ca cei care au avut realizari ca ministri ar fi fost cei care ar fi putut sa inteleaga sistemul si care stiau cu ce se mananca administratia. Am fost pacaliti de Viziteu ca Necula e un penal si ca alti candidati ar fi vandut orasul pe bucatele, ca unii ar fi vrut sa-si puna acolitii in functiile cheie ale administratiei bacauane si tocmai gasca userista a facut asta din prima zi de mandat.

Nu am tinut cont ca unii candidati n-au aruncat cu noroi in niciun alt candidat si n-a facut doar anticampanie, incercand sa convinga electoratul ca vrea binele orasului si al nostru. Nu am apreciat candidatii ce nu au denigrat (asa cum a facut Viziteu) desi au fost tinta acestui tip de campanie.

Bacaul putea fi condus spre dezvoltarea mult dorita de noi, de un om perseverent, abil si profesionist, tinuta obligatorie fiind respectul fata de cei care locuiesc aici. Ne-am lasat dusi de nas pacaliti fiind ca altii nu pricep ce nevoi are Bacaul in timp ce „altii” au luptat in trecut pentru bunastarea lui si chiar au reusit sa-i confere un nume sonor. Bacaul sub conducerea lui Viziteu se prabuseste pe zi ce trece si poate ca vom pricepe unde am gresit. Sau poate ca noi nu am gresit ci numaratoarea voturilor a fost facuta din tastatura (asa cum se vorbea la acel moment prin targ).

Am ales un om sarac (nu doar cu duhul) si asta l-a facut sa-si doreasca mai mult puterea decat binele nostru. Investitiile au fost gandite din pix si atat. Au murit din fasa pentru ca experienta a lipsit astora. Experienta altora ne-ar fi salvat orasul si la ora asta n-am fi vorbit de o administratie formata din gasca celor care au „muncit” pe facebook. Experienta altora n-a contat desi va atrageam atentia in campania din 2020 ca ea e cea care poate conta. Degeaba vrei daca nu poti.

Am avut candidati ce au gandit viitorul pe verticala la baza fiind experienta anilor in care au si construit ceva. Degeaba. Am votat prost. Am avut candidati ce si-au dorit sa ajute Bacaul, candidati ce iubesc Bacaul si n-am tinut cont de asta. In fiecare zi in care simtiti ca va prabusiti, ganditi-va la oamenii care n-au promis ceva anume, oameni ce au spus ca „vor face” pentru ca stiu si cum sa faca. La cei care aveau experienta necesara….

Data viitoare sa ganditi…