Administratia locala isi vede interesul. Statuile sunt ingrijite o zi pe an. La ceas de mare sarbatoare.

Un aspect vizibil si in aceasta administratie deci nu ca ar fi ceva nou, ingrijirea statuilor si chiar a unor locuri publice in ajun de sarbatoare….si atat. Un astfel de aspect a fost sesizat de bacauani (in acest caz neobositul Gafiuc Neculai) si de ziua marelui Eminescu atunci cand statuia lui aflata in mijlocul Parcului Cancicov a fost….varuita proaspat. Cu o zi inainte de 15 ianuarie.

Asa se intampla mereu. Pentru ca edilii trebuie sa apara in poze atunci cand vine vorba de eroii neamului, locul trebuie primenit ca la carte. Cum arata insa statuia de-a lungul celorlalte 34 de zile? Cam asa…

La fel se intampla si cu Cimitirul Eroilor inainte de 1 decembrie cand autoritatile locale dau ordin pe unitate sa fie primenit ca la carte. Pentru ca pe 1 decembrie vin toti mincinosii din campaniile electorale la poze. Pentru propaganda. In restul zilelor cimitirul e napadit de buruieni, gunoaie si nimeni nu e interesat sa faca curatenie.

Actuala administratie se comporta la fel desi bacauanii au tot sperat in schimbarea mentalitatii. Ascund gunoiul sub pres pentru ca in ajun de sarbatoare sa imite grija lor pentru eroii neamului. Devin afectati, sobri si realmente patrioti adevarati pentru o zi. Apoi revin la starea de indiferenta.

Cum arata statuia lui Ion Creanga din Parcul Cancicov?

Cum va arata statuia pe 1 martie de ziua marelui scriitor? Proaspat varuit si plina de atentie. In rest …. pastram varul in magazie si nu reusim sa ingrijim si asa o mana de statui ce le mai avem inca in Bacau.