Valentin Ivancea: „Un final de an si cu incheierea lucrarilor de extindere si dotare a sectiei de Radioterapie a SJU Bacau”

„Finalul anului marchează și încheierea lucrărilor de extindere & dotare a secției Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Bacău. În noua incintă medicală a fost instalat cel de-al doilea accelerator de particule pentru tratarea pacienților oncologici, sosit în septembrie la SJU Bacău” a declarat Valentin Ivancea, presedintele CJ Bacau.

„Începând din ianuarie – după recepționarea obiectivului de investiții şi punerea în funcțiune a celui mai performant accelerator din sistemul de sănătate public din țară – se va dubla capacitatea de tratament a secției Radioterapie. În plus, în cazul unor revizii la acceleratorul de particule care este acum în uz, secția va continua să funcționeze, asigurând continuitatea schemelor de tratament specifice. Astfel, bolnavii nu vor mai fi nevoiți să își întrerupă tratamentul sau să se deplaseze la alte unități medicale pentru a primi îngrijiri.

Investiția este integral finanțată de Consiliul Județean Bacău şi are o valoare de aproximativ 24 milioane lei. Ea vine în completarea lucrărilor de modernizare finalizate în 2017, când secția de Radioterapie de la SJU Bacău a primit un prim accelerator de particule, printr-o investiție asigurată de guvernul PSD şi implementată de Compania Națională de Investiții” a continuat presedintele CJ Bacau.

„Îi felicit pe managerul Adrian Popa și personalul medical de specialitate din cadrul SJU Bacău pentru modul eficient în care au coordonat lucrările la această investiție. Prin finalizarea acestui proiect dovedim că sănătatea este cu adevărat o prioritate, asumare de altfel concretizată prin investițiile subtanțiale pe care CJ Bacău le derulează în sistemul sanitar băcăuan.” a incheiat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea.