Sarbatori fara celebrele alaiuri, un brad amarat si lumini de-o saracie lucie.

Pentru cine n-a iesit din municipiul Bacau de cativa ani ar parea ca sarbatorile au fost animate cu gust de administratia braileanului dar pentru cine a reusit sa ajunga prin Comanesti, Moinesti sau putin mai departe pana la Piatra Neamt sau Suceava, nemaivorbind de Iasi sarbatorile din municipiul nostru au fost (din nou) un amalgam de nepricepere si kitsch.

Dupa ce au promis ca bradul de anul trecut pentru care au platit o sacosa de bani va fi montat cativa ani la rand au plasat unul pricajit si ornat mai saracacios decat au reusit multe comune din judet. Bacauanii au invidiat imaginile postate pe facebook ce proveneau din alte orase apropiate, Moinesti de exemplu acolo unde comunitatea a avut parte cu adevarat de o feerie a luminilor in zile de sarbatoare. De Comanesti nici nu mai vorbim. Administratia locala s-a laudat cu luminile de pe Insula de Agrement si am vizitat aceasta locatie. Nimic senzational la banii care au fost cheltuiti. Doar la capitolul bani administratia braileanului a fost la inaltime.

Pentru ca performatele administratiei sa fie la inaltime nici alaiurile celebre ce defilau in centrul municipiului n-au „incaput” in mandatul braileanului in timp ce in mijlocul pandemiei a organizat un fest in Cancicov asigurandu-ne ca nu exista pericolul de infectare.

Ne-a „salvat” prezenta oamenilor noi Cernic si Lazar care a fost „aproape” de bacauani in noaptea dintre ani, oameni grijulii imbracati la costum si mandri fiind pe facebook atunci cand au fost indrumati sa se afiseze pentru ca „da bine”. Aceiasi oameni noi n-au coborat insa pana acum in mijlocul bacauanilor si nici n-o vor face altfel decat in postarile de pe facebook.

Un al sfarsit de an saracacios in lumini si ornamente in raport cu banii cheltuiti si cu ce au reusit altii…