Alege masa de dinning perfecta pentru tine si casa ta

Când vine vorba de o sufragerie, masa pe care servim mancarea este cea mai importantă piesă de mobilier în care să investești. Mesele de dinning de azi sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, stiluri și materiale. Este important să alege una care să susțină funcționalitatea de zi cu zi a camerei, nu doar “sa dea bine in poze”! Mesele dreptunghiulare tind să funcționeze cel mai bine pentru mesele de zi cu zi, dar o masă ovală sau rotundă va fi de preferat dacă intenționezi sa ai invitati în mod regulat, deoarece le permite oaspeților să se vadă cu ușurință, fără ca nimeni să fie lăsat deoparte!

Dacă ai un spațiu mai mic, o masă cu blat din sticlă este o modalitate eficientă de a face camera să para mai spațioasă.

Comanda online o masa potrivita pentru bucatarie sau dinning, la Dumonde.ro!

Mai mult decat atat – masa de dinning devine adesea spațiul de adunare în multe case, deoarece este locul în care mergem să mâncăm, să discutăm, să râdem, să studiem, să muncim (chiar si cand avem la indemana un living room spatios). Realist vorbind, masa de sufragerie (dacă este construita si aleasa corect) ar trebui să devină inima casei tale.

Iata cateva sfaturi de care sa tinem cont in alegerea acestei piese de mobilier:

  1. Materialele

Când vine vorba de mese, există o abundență de materiale între care te vei putea decide – de la sticla, lemn, pana la PAL, metal sau chiar ceramica. Incepe cautarea astfel – alege mai întâi câteva dintre materialele tale preferate și apoi le poti restrânge în funcție de cele care se potrivesc cel mai bine stilului tau de viata si spatiului de acasa.

De exemplu, nu are rost să-ți alegi o masă de sticlă dacă copilul tău este inca mic si ar putea ajunge să-și arunce farfuria peste minunata ta masă. Cu toate acestea, dacă sunteți un cuplu care căutați să vă luminati interiorul cu ceva contemporan, sticla ar putea fi potrivită pentru voi!

Vorbind despre lemn, stim ca acesta creează căldură și caracter în fiecare cameră, fiind un material rezistent. O masă bună din lemn ar putea tine toată viața dacă este îngrijită corespunzător. Ai o gospodărie dezordonată sau aglomerata? Tipul potrivit de lemn va rezista, de asemenea, ani de uzură, la lapte vărsat, pete, lovituri…  

2. Dimensiuni

Atunci când alegi masa de acasa, este important să reții că înălțimea standard a acesteia – ea poate varia de la 65 până la 82 cm. Va trebui să ții cont de un spațiu, de la masă la perete. Când alegi masa potrivită, asigura-te că a cel puțin 40 cm de spațiu suplimentar în jurul mesei. Nu are rost să iei o masă și un set de scaune frumoase dacă oaspeții tăi se chinuie să-și acceseze locurile. 

În cele din urmă, ar trebui să existe, de asemenea, cativa cm între brațul scaunului și blatul mesei, astfel încât scaunele să nu se blocheze sau să nu se loveasca de masă.

3. Forma

Alegerea formei mesei este la fel de importantă (sau chiar mai de pret) ca și alegerea materialului. Cea mai comună formă este masa dreptunghiulară. Aceasta permite asezarea a mai mult de 4 persoane, așa că dacă aveți o casă ocupată, aceasta este solutia ideala!

Mesele în formă pătrată sunt cele mai potrivite în camerele în formă pătrată. Aceste mese pot oferi un fel de intimitate pe care mesele dreptunghiulare nu o pot da.

Unele mese sunt mai inalte decat o masa obisnuita. Acest lucru le face ideale ca bar. 

Asemenea meselor pătrate, si mesele rotunde pot crea, de asemenea, intimitate, o senzație confortabilă și sunt foarte recomandate pentru cupluri. Mesele ovale sunt ca mesele dreptunghiulare prin faptul că pot permite numeroase persoane, cu excepția faptului că tind să ocupe mai puțin spațiu.

Înainte de a investi într-o masă de sufragerie cu formă specifică, ar trebui să iti pui această întrebare „Câți oameni vom avea la masa?”.

Dacă răspunsul este între 2-4, orice formă se va potrivi nevoilor tale; dacă vei da petreceri adesea sau pur și simplu ai o familie mare, ia în considerare fie o masă dreptunghiulară, una ovală sau una extensibilă.