Ai nevoie de un pat boxspring?

Pentru majoritatea saltelelor, este util să ai ceva între acestea și podea, nu-i asa? Pana la urma, de aceea avem nevoie de paturi! Aceasta piesa de mobilier poate să fie un pat boxspring, ori un cadru de pat, cu picioare, depinzand de mai mulți factori.

Toate saltelele vor beneficia de faptul că au o fundație fermă și solidă pe care să se odihnească. Boxspring-urile au fost create pentru a ajuta la absorbția impactului, reducând uzura saltelei. Asadar, daca doresti să îti ridici patul pentru a-l face mai ușor de urcat și de coborât si doresti sa te bucuri de designul impunator al acestor paturi, ai nevoie de un bosxpring. 

Ce este un pat boxspring?

Acesta este un suport pentru salteaua ta, care este fabricata pentru a fi de aceeași dimensiune cu patul. Este format dintr-un cadru din lemn umplut cu arcuri (sau o grilă metalică) și învelit în țesătură. Acesta se așează direct sub saltea, oferind suport.

Aceasta serveste câteva scopuri:

  • asigura suportul de bază pentru saltea
  • ridica salteaua la o înălțime mai confortabilă
  • protejeaza salteaua prin absorbția impactului
  • îmbunătățeste fluxul de aer, ceea ce ajută la menținerea saltelei mai reci.

Paturile Boxspring oferă sprijin, dar sunt, de asemenea, capabile să absoarbă o parte din șocurile saltelei în sine. Aceasta este o caracteristică bună pentru paturile cu arcuri interioare.

Termenul „box spring” se referă la designul tradițional care folosește arcuri reale (sau modele de grilă metalică în cazul unor modele) înconjurate de un cadru din lemn sau metal.  

Cand este momentul perfect pentru achizitie?

 Atunci când cumpărați o saltea nouă, este posibil să vă gândiți dacă ar trebui să cumpărați și un pat nou. Box spring-urile se uzează într-un ritm similar cu cel al saltelelor. Box spring-urile durează de obicei în jur de 10 ani, ceea ce reprezintă o durată de viață puțin mai mare decât salteaua tipică.

Dacă un box spring are defecte majore, cum ar fi lamele rupte sau o cădere vizibilă, nu va oferi un sprijin adecvat și veți avea nevoie de unul nou. Arcurile  uzate pot face ca noua saltea să se încovoaie mai repede și să creeze disconfort. Garanțiile saltelelor vor fi deseori anulate dacă folosiți piese deterioarate.

Asadar, daca patul tau are deja multi ani si nu iti ofera suportul dorit, daca are defecte sau nu este suficient de inalt, incearca experienta unei pat boxspring nou, de ultima generatie. Disponibile in orice dimensiune, cu sau fara lada de depozitare pentru lenjerie, cu amortizoare, in zeci de culori si designuri, acestea pot sa fie optiunea ideala. Adauga si o saltea ce respecta cele mai exigente cerinte de confort si calitate, cu garantie extinsa si durata de viata de pana la 25 de ani, cu material antialergic si antibacterian, pufos si confortabil, si ai dormitorul visurilor tale. Elastica, rezistenta, ce permite circulatia aerului, in orice marime.

Calea catre un somn odihnitor si o relaxare de vis, incepe intotdeauna cu un pat boxspring – vezi aici modelele preferate de romani!