DIY: Repara o usa lasata

Nu este o veste buna cand o usa incepe sa se lase iar usile din casa ta nu fac exceptie. Nu va faceti griji, pentru ca in continuare va voi invata cum sa reparati o usa lasata in doar cativa pasi simpli si in mai putin de 10 minute.

Nu este o veste buna cand o usa incepe sa se lase iar usile din casa ta nu fac exceptie. Nu va faceti griji, pentru ca in continuare va voi invata cum sa reparati o usa lasata in doar cativa pasi simpli si in mai putin de 10 minute.

Problema de inclinare sau lasare a usilor din casa se datoreaza aproape intotdeauna suruburilor din balamale. In acest articol veti invata pas cu pas cum sa diagnosticati si sa remediati o astfel de problema fara a fi nevoie de echipamente complexe si scumpe. 

Materiale si scule necesare:

  • Surubelnita
  • Scobitori
  • Lipici de lemn
  • Burghiu (optional)

Da, doar atat. Va voi prezenta mai jos cum si de ce.

Cum sa repari o usa lasata

Cand suruburile balamalelor se slabesc, orice usa va incepe sa se lase si de obicei cea mai mare blama este cea cu probleme, deoarece poarta cea mai mare sarcina. Uita-te la balamalele usilor tale si vezi daca sau desprins din toc sau din usa.

Balamalele ar trebui sa fie fixate in siguranta atat pe usa cat si pe toc, daca acestea au joc cat de putin atunci trebuiesc stranse.

Pasul 1 – Scoate suruburile care nu se pot strange

Desurubati suruburile care nu se pot strange, pentru aceasta veti avea nevoie de un obiect precum o carte, un ziar, un prosop sa puneti sub usa pentru a pastra aceasta la nivel. Daca usa este lasata in timp ce desurubati exista riscul de a strica tocul usi si mai tare.

Pasul 2 – Umple gaurile lasate de surub

In gaurile lasate de surub, introduceti putin lipici de lemn si niste scobitori, nu este strict necesar scobitori in acest loc se poate introduce orice bucata de lemn care se potriveste, dar cateva scobitori sunt deobicei solutia cea mai rapida. Impinge scobitorile pana la capat si rupeti tot ce a ramas pe exterior, astfel veti avea acelasi nivel cu suprafata lemnului.

Pasul 3 – Reinsurubeaza

In gaura astupata cu lipici si scobitori reinsurubati, surubul va avea o prindere mai buna si va tine balamaua fixa. Strangeti bine surubul pentru a nu avea probleme. Inchideti usa si lasati putin timp pentru ca lipiciul sa se intareasca.


Alte probleme de luat in considerare

Exista sansa ca suruburile cu care este prinsa usa sa fie prea scurte, astfel nu intra in lemnul tocului destul cat sa tine usa corespunzator. Cele mai multe balamale se instaleaza cu suruburi de 8 de lemn cu cap coni, care ar trebui sa lase capatul surubului la acelasi nivel cu suprafata balamalei atunci cand este instalat corespunzator. Daca surubul nu este la nivel cu suprafata balamalei este posibil ca dimenisunea sau tipul surubului sa fie gresit.

Iata un remediu simplu de a repara o usa lasata in doar cateva minute. 

Esti in cautarea unui meserias in constructii, unui profesionist in finisaje sau a unui instalator?

Gasesti meseriasi profesionisti pentru lucrarile tale pe Prolist.ro