Advertorial

Ce uși de interior se poartă în 2022?

Pe lângă scopul lor funcțional, ușile de interior joacă un rol esențial în designul interior, completând stilul și adăugând ultimele elemente care lipsesc decorului. Cu toate acestea, cele mai noi tendințe în acest sens nu aduc schimbări radicale, ci mai degrabă variații subtile ale celor existente. Ca și în cazul altor tendințe privind designul interior pentru anul 2022, trendul care se referă la ușile de interior se bazează pe caracterul practic, simplitate, naturalețe, sustenabilitate și eleganță. Hai să aflăm cele mai noi tendințe în materie de uși interior pentru anul 2022.

Top 5 tendințe în materie de uși de interior în 2022

Dorim să îți atragem atenția asupra celor mai bune idei de usi de interior în 2022, care te vor servi practic și îți vor reîmprospăta designul locuinței. Trebuie remarcat faptul că o ușă de interior completează decorul unei anumite încăperi, fiind ultima piesă din puzzle. Prin urmare, o alegere potrivită în acest sens ar trebui să se potrivească perfect stilului tău și să completeze integritatea fiecărei camere în parte.

Uși largi pentru un efect original

Lățimea punctează ca una dintre principalele caracteristici aflate în topul tendințelor 2022. Deosebit de populare sunt ușile de interior duble, cu două canaturi. În plus, modelele diferite pentru fiecare ușă în parte vor oferi camerei tale un efect original. 

Trebuie remarcat faptul că o astfel de ușă va mări spațiul și va deveni un punct de interes, îmbogățind mediul cu o nouă pată de culoare și textură. Poți opta pentru orice material dorești, oricum ușa va deveni vedeta casei într-un timp foarte scurt.

Uși înalte pentru cei cu standarde înalte

Nu există niciun dubiu că o ușă înaltă va oferi un statut camerei tale. Această opțiune se va potrivi cel mai bine camerelor cu tavanul jos, deoarece cu cât ușa este mai înaltă, cu atât și pereții vor părea mai înalți. Cu toate acestea, ușile înalte se vor potrivi oricărei încăperi și oricărui stil prin alegerea corespunzătoare a culorii și materialului.

În plus, poți opta pentru elemente din sticlă pentru a umple încăperea cu mai multă lumină, ceea ce va îmbunătăți designul interior. 

Compartimentări cu paravan din sticlă și uși glisante

Când vine vorba de sticlă, acesta este cu siguranță opțiunea câștigătoare în 2022. Dacă înainte oamenii încercau să separe zonele din casă, acum tendința este de a încerca să creezi o armonie complexă între toate elementele încăperilor este în top. Un element esențial în acest sens este o compartimentare cu uși din sticlă, în special cele glisante. O astfel de soluție poate servi drept perete pentru a separa spațiile, cum ar fi bucătăria de zona de luat masa sau de living. 

În plus, poți opta pentru o sticlă semi clară pentru a crea un spațiu cu nivel intimitate sporit, sau poți opta pentru un feel de open space luminos cu ajutorul sticlei clare.

Uși glisante cu casetă ascunsă în perete

Acest tip special de ușă a devenit popular în ultima vreme în cadrul băilor. Cu toate acestea, caracterul practic a dus la o utilizare largă și în cadrul altor încăperi. Caracteristica de culisare a ușii dintr-o parte în alta în interiorul peretelui economisește spațiu și accentuează simplitatea stilului.

Mai mult, poți lua în considerare și o ușă cu două canaturi în acest sens pentru o senzație și mai mare de spațiozitate. Trebuie remarcat faptul că materiale precum sticla sau lemnul sunt cele mai bune opțiuni pentru astfel de uși.

Uși minimaliste cu toc ascuns Filomuro

Fără îndoială, minimalismul a pătruns și în acest domeniu. Simplitatea care stă la baza majorității amenajărilor interioare de astăzi necesită o abordare simplă a unor elemente precum ușile de interior. Luați în considerare culorile neutre și modelele cu toc ascuns pentru a integra perfect ușa într-un astfel de stil de design.

Mai mult, ultimele tendințe sugerează alegerea ușilor de aceeași culoare cu pereții pentru a spori efectul elegant al stilului minimalist. Trebuie menționat faptul că o astfel de amenajare se va potrivi totuși cel mai bine unui stil contemporan.

Concluzie

Având în vedere marea varietate de culori, materiale și modele sugerate de tendințele din 2022, nu există nicio îndoială că opțiunile menționate se vor potrivi oricărui stil și preferință. În plus, conceptele de bază din spatele fiecărei alternative sunt funcționalitatea, simplitatea, naturalețea și originalitatea. Prin urmare, orice alegere în acest sens va asigura utilizarea practică a spațiului și aspectul elegant al ușii, care se va integra perfect în designul interior ales.

Dacă ești în căutarea unor usi de interior potrivite pentru locuința ta, echipa Rom Decor stă la dispoziția ta cu o gamă variată de produse eficiente și soluții personalizate pentru proiectul tău de amenajare mult visat.