Pareri

Pe cine numeste Luci „inspectori de specialitate”. Carnetul de partid primeaza in cadrul concursurilor din cadrul Primariei Bacau.

Scandalurile in care sunt implicati useristii bacauani nu contenesc nici dupa mai bine de un an in care ne-am minunat in legatura cu multe lucruri. Ca au inceput fix cu niste dosare penale in care trei useristi cu carnet de partid au dorit parca sa intre si continuand cu numiri in functii din cadrul membrilor USR Bacau in baza pupincurismului electoral din 2020 si dupa, propagat cu sudoare de membrii care au lipit afise si care n-au prins din prima un ciolan bun de ros.

LuciDinBraila e fix edilul ajuns primar al Bacaului (nu stim cum de a reusit asta dar unii cica ar sti) care blama pesedismul ce a iunstalat in functii tocmai clientele de partid si se jura cu mana pe pasarica cum ca el nu va face asa. Si cu mana pe pasarica fix asa a facut. A inceput timid si continua in forta pana ce ultimul postac de partid va primi in „dar” un post caldut in Primarie.

Nu am nimic cu vanzatorii ambulanti si nici cu cei care au doar o diploma de bacalaureat ba chiar sunt si prieteni de ai mei, n-au de fapt nicio vina astia de primesc, dar cum naiba sa numesti inspectori de specialitate niste oameni care se pricep doar la cu totul si cu totul alte lucruri decat „specialitatea” din Primarie.

„Încurajăm cât mai mulți profesioniști să participe la concursurile organizate de Primăria Municipiului Bacău” spune Luci al nostru. Nenea, „specialisti” inseamna chiar mai mult. Dar profesionisti in ceea ce numesti inspectori de specialitate inseamna niste oameni pregatiti in primul rand si mai apoi… cu niscaiva experienta pe undeva. Fie ea si la Oborul din Parincea impartind pliante, mici si bere. Oamenii astia s-au trezit cu ceva in sacosa si se uita mirati „ce-o fi”. Nu stiu nici cu ce se mananca si nici nu stiu la ce intrebari au raspuns viitorii inspectori de specialitate in momentul in care, atentie, doar 3 posturi erau vacante, au participat 4 oameni si fix cel fara carnet de partid a fost exclus. Cu siguranta nici nu s-au asteptat sa primeasca un asemenea post dar sunt ultimii mohicani USR ce n-au primit o bucatica de ceva in urma muncii depuse in precampanie, campanie si pe parcursul primului an de mandat al braileanului. Si era ultimul tren.

N-o sa le dau numele astora trei caci oricum sunt in prim planul presei locale si centrale. Eu i-as intreba daca au habar ce au de facut in cadrul compartimentului de monitorizare. Sau poate ca Luci le va spune exact ce „trebuie” sa faca. Avem tineri scoliti, coate roase pe bancile scolii, mastere in domeniu. Avem degeaba. Astia fac lucruri bune in afara granitelor tarii. La noi se ocupa de „specialitatea” primariei cei care au preaslavit brailenii stramutati pe plaiurile Bistritei. E pacat. Si sa mai scuipam pesedistii pentru ca au facut asta in trecut?

Unde sunt „oamenii noi”? Astia din politica. Astia care se jurau cu mana pe pupaza ca vor fi niste politicieni exemplari. Sunt aici si impart ciorba de burta astfel incat toti sa primeasca ceva. Orice sa fie …dar sa fie.

Useristii pot avea 10 joburi si alte 10 cursuri de specialitate intr-o singura zi. Pot fi si in Parlamentul Romaniei si in Consiliul Local si la clinica medicala. Pot face asta simultan. Sunt nemaipomeniti. Hai baieti, nu mai loviti in Benea? Parca pe asta il blamati voi pana anul trecut si spuneati ca e vinovatul pentru tot ce e rau pe meleagurile noastre.

Va spun eu ca astia-s mult mai hapsani, mai rai si mai nepriceputi. Astia nici sa fure nu stiu. Un penal va avea grija de petrecerile ce se vor tine in Bacau. Unul care a furat doar niste telefoane si atat. Cu dosar. Dar Luci ii da pe mana zeci de mi de euro pentru a organiza scenele. Acum are telefon de la Primaria Bacau si nu mai e nevoit sa le fure. Cat de penibili suntem domnilor? Unde suntem?

Toata gasca asta de prosti va disparea in mai putin de trei ani si e singurul gand bun cu care sa ne dregem nervii cand citim zilnic despre astfel de jeguri. Jeguri ce compun gasca userista.