IPJ Bacău într-un nou scandal? Ce măsuri ia noul inspector șef.

Când am auzit de noul inspector șef de la IPJ am crezut ca lucrurile vor merge brici. Că drepturile polițiștilor băcăuani vor fi respectate. Că va fi altceva.

Domnul Buliga însă pare să fie doar un alt șef la IPJ Bacău și atât. Polițiștii cumpără în continuare săpun lichid și hârtie igienica pentru toalete, schimbă clanțe la uși, cumpără hârtie de scris. Mai nou, vor plăti și aparatul radar Tru Cam. Cum așa? Cică a fost folosit. Da! Folosit la ordinele inspectorului șef pentru a putea ieși în fața presei cu rezultate.

Acum s-a defectat și trebuie plătit de ăștia care ies în misiuni. La birou e cald d-le inspector? Normal. E iarnă. Din birou se vede altfel munca de polițist. Nici când l-am întâlnit nu părea altceva decât un boss de boss.

Hai să vedem ce se întâmplă mai exact după cum am scris și pe pagina Atenție Politia Bacău. Apropo, dl inspector caută adminul paginii 🙂 Băi băieți…. Nu mai faceți săpături. Suntem civili ăștia adminii paginii.

„De ce suntem atât de urâți de oameni și de ce este greu să fii politist?

Haideți sa va arătăm un exemplu simplu:
Ați observat, probabil, intensitatea acțiunilor rutiere privind viteza pe E85 în urma accidentelor grave din ultimul an. Aceste acțiuni sunt dispuse de cineva (ca doar nu își ia agentul geanta și pleacă unde vrea și face ce vrea) și prin urmare s-au dispus sute (fără exagerare) de acțiuni de acest gen pentru a se putea ieși în fața presei ca se combate fenomenul (cu o mână de polițiști, datorită deficitului enorm).

Deși ele au fost dispuse de cineva cu interesul clar de a se obține rezultate pe linia vitezei și în special prin modalitatea pistolului TRU-cam, acest dispozitiv, în urma exploatării continue (16 ore pe zi, 7 zile din 7) timp de câteva luni, aparatul s-a defectat.

De ce zicem ca e greu sa fii politist, pentru ca fiind obligați să folosim aparatul la maxim suntem detestați de civili iar la momentul în care, din cauza exagerărilor, s-a stricat, vinovați de stricăciune ar fi polițiștii care l-au folosit, din obligație. Așadar, mergem la muncă zilnic unde suntem detestati de infractori (iar de când cu pandemia și de oamenii de rand) iar la final de luna mai plătești și aparatura pe care te forțează s-o folosești pana se strică.

Acesta este unul dintre exemplele pentru care meseria de politist nu face parte din celelalte categorii de meserii. Urâți de oameni, detestați de șefi. Metoda asta va strica funcționarea instituției care și asa este pe avarie majoră.

P.S. Nu doar amenzile la viteză salvează vieți. Banii din impozite pot construi străzi sigure

P.P.S. Dacă s-a stricat aparatul, vă dați seama câtă muncă au depus cei ce l-au folosit și care la final ar fi vinovați de utilizarea lui excesivă.” scrie Atenție Politia Bacău.

1 thought on “IPJ Bacău într-un nou scandal? Ce măsuri ia noul inspector șef.

  1. În 1998 era șef la IPJ Bacău Col. Mihăilă Ioan și a făcut un experiment, a ținut la sediul toate echipajele de politie rutiera timp de doua sau trei săptămâni, intervenea doar la evenimente. Ce s-a intamplat: au fost mai puține accidente, au fost mai puține amenzi. Nu știu dacă a făcut bine sau rău dar trebuie sa vedem și aspectele astea și sa acționăm ca atare.

Comments are closed.