O nouă ședință a Comisiei de circulație. Viceprimarul C. Ghinghes: „Multe dintre străzile secundare din oraș pot fi și trebuie transformate în sensuri unice”

O nouă ședință a Comisiei de circulație, cu noi propuneri dezbătute și măsuri decise la nivelul tramei stradale a municipiului Bacău.” a scris astazi viceprimarul Cristian Ghinghes pe pagina de facebook.

„- pe strada Letea am aprobat instalarea pragurilor pentru limitarea vitezei în zona Grădiniței, dar și începerea demersurilor pentru realizarea de trotuare, solicitate de ani de zile de trecători;

va fi introdusă o trecere de pietoni pe str. Pictor Th. Aman în zona Cascada;

sens unic în zona Calea Republicii 78 (Parcul Sud);

indicatoare pentru limitarea vitezei la 30 km/h pe străzile Muncii și Dorului;

limitatoare de viteză la intersecția străzilor Venus și Ion Ionescu de la Brad.

Când a venit vorba de o documentație de urbanism pentru o sală privată de sport propusă în zona Căii Alexandru Șafran, într-un câmp fără nicio infrastructură rutieră existentă, am precizat că o asemenea dezvoltare trebuie însoțită de un plan asupra întregii zone.

PUZ-ul de parcelă nu este o soluție în astfel de cazuri în care strada nu există și drumul de pământ are o lățime de sub 3 metri în unele locuri.Îmi pare rău că propunerea unui cetățean de instituire a unui sens unic pe str. Erou Costel Marius Hasan nu a întrunit voturile necesare, chiar dacă este destul de clar că circulația de pe această stradă trebuie integrată într-un sistem de sensuri unice laolaltă cu strada paralelă, Avram Iancu.” a mai spus viceprimarul.

Multe dintre străzile secundare din oraș pot fi și trebuie transformate în sensuri unice, mai ales atunci când trotuarele sunt ocupate de mașini parcate. Lași o bandă pentru circulația în sens unic, iar pe cealaltă amenajezi parcări rezidențiale.În altă ordine de idei, am constatat că aceasta este a patra ședință la care nu participă niciun reprezentant al Societății de Servicii Publice Municipale, administratorul străzilor din Bacău.” a spus viceprimarul Ghinghes in final.