Pareri

Sebi Diaconu despre subiectul „halda de fosfogips”: „Aici e mai mult campanie electorala!”

Subiectul haldei de fosfogips a fost cel discutat si pus pe masa sedintei CL din 12 noiembrie 2021. Cum era de asteptat, ecologizarea haldei de fosfogips a fost un alt moment in care consilierii locali au ramas in campanie electorala si au dus discutiile intr-acolo incat binele orasului a fost lasat pe planul al doilea.

Transferul ecologizarii acestei halde atat de nocive pentru bacauani catre Ministerul Mediului nu poate fi decat un lucru bun in orice context si in orice moment politic pe care incercam sa-l deducem si el poate fi benefic pe termen lung dupa ce toate fostele administratii au plimbat hartiile intre birouri. Consilierii locali au vazut subiectul ca si un eventual posibil succes al administratiei Viziteu si a parut ca se incearca blocarea lui doar ca sa putem spune in 2024 ca nu s-a facut nimic in municipiul Bacau.

Consilierii au fost interesati de o eventuala vanzare a terenului de sub halda, de ce se va intampla daca Ministerul nu va reusi asta si ce se va intampla daca banii europeni pentru aceasta ecologizare se vor bloca pe undeva. S-au adus in discutie problemele societatii Amurco si eventualele creante rezultate in urma falimentului in moment ce ecologizarea in sine a fost doar un subiect politic. Un fel de „sa nu se faca pentru ca Viziteu va iesi pe plus”.

Interventia consilierului PRO Romania, Sebastian Diaconu a avut cea mai scurta interventie si cea mai conchisa asa cum ne-am obisnuit si a pus punctul pe „i”. „Aici e mai multa campanie electorala. Ar trebui sa ne gandim ca un eventual succes al administratiei referitoare la ecologizare ne-ar include si pe noi consilierii ce vom vota acest proiect„. Consilierul a fost transant si a explicat ca n-ar trebui sa ne axam pe a pune bete-n roate administratiei doar sa putem spune ca „de vina e primarul”. „Daca Ministerul nu va reusi ecologizarea, situatia sa ramana la fel si noi nu vom putea fi aratati cu degetul” a spus consilierul Sebastian Diaconu, cel care evita mereu propaganda electorala cand vine vorba de proiecte serioase si benefice locuitorilor din municipiul Bacau.

Proiectul a trecut totusi si bacauanii au sansa sa scape de aceasta halda toxica din luna iunie anul viitor. Insa, de retinut ca avem parte de o campanie electorala prelungita si consilierii doresc in primul rand sa puna bete-n roate administratiei. Sunt si proiecte bune care ar trebui sa nu aiba culoarea campaniei electorale ce pare sa fie mai toxica decat halda de fosfogips.