Comunicat de presa

Cristian Paul Ichim: „Din 10 ianuarie vom avea directori de scoli care au castigat postul prin concurs!”

„Concursul pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți în școli se apropie de final. De luni încep interviurile care se vor desfășura până pe 8 decembrie, iar rezultatele finale vor fi anunțate pe 17 decembrie. Între 20 şi 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire pe post, așa că noii directori își vor începe activitatea din 10 ianuarie 2022, odată cu debutul semestrului al doilea al anului şcolar în curs.” a spus astazi deputatul Cristian Paul Ichim.

„În judeţul Bacău, sunt 166 de funcții vacante de director și 72 funcții de director adjunct scoase la acest concurs, din toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Sper ca în urma acestui concurs locul directorilor numiți politic să fie luat de oameni competenți, iar numirile din pix să dispară de tot în viitor. Este un început și sper ca la viitoarele concursuri să fie mai mulți candidați cu abilități manageriale al căror obiectiv să fie atragerea copiilor la școală pentru ca astfel rata de abandon să scadă.” a mai spus deputatul Ichim.

„Ei trebuie să vină cu soluții care să ducă la creșterea actului educațional și apropierea elevilor de școală și profesori sau învățători, dar și invers.Este foarte important ca școlile să fie conduse de persoane competente pentru că, în deciziile precum închiderea sau deschiderea școlilor, Consiliul de Administrație are un rol foarte important, bazat, desigur, pe regulile stabilite de minister, dar și ținând cont de specificul local.” a mentionat in incheiere deputatul USR, Cristian Paul Ichim.