Trupa baietilor noi in politica romaneasca s-au asezat din nou la coada.

Se anunta aseara ca PNL s-a inteles cu PSD pentru formarea noului guvern. Asa, si? Au pierdut useristii jucariile? Pana cand credea USR ca poate ramane la guvernare fara sa faca nimic?

Cica au fost tradati de penelisti, se plange trupa lui Barna in timp ce uita ce au facut baietii noi in politica romaneasca prin tara. Daca e sa ne uitam in Bacau aici unde useristul Luci l-a mazilit pe Palar inainte de alegeri si urmeaza Miroseanu dupa un an de mandat cum e? Daca e sa ne gandim ca useristii nostri bacovieni s-au tradat si intre ei ne amintim de Ghinghes. Useristii nu si-au dorit pe nimeni langa ei ci doar sa conduca dictatorial tot ce misca si asta le-a daunat grav.

Atat de grav incat s-au asezat din nou la coada. La coada istoriei acolo de unde au plecat. Daramat in continuu, USR-ul nu mai e iubit nici de penelistii cu care au dat mana in timpul campaniei. De cetatenii cu drept de vot s-au indepartat imediat ce au castigat niscaiva procente folosind lozinci mincinoase.

PNL-ul are politicieni versati care stiu cu ce se mananca politica si nu pot sa se apuce de vreo treaba cu incepatorii ajunsi deputati dupa ce au vandut apa plata si dupa ce au pupat pantofi maro. PSD-ul castiga teren zi de zi si asta pentru ca e vulpe batrana. PSD va ramane partidul cel mai puternic si peste 30 de ani pentru ca au stiut sa faca jocurile. Nu s-au pripit, au asteptat cuminti greselile novicilor ce-si frecau mana ca au pus mana pe ciolan si au iesit la atac fix cand trebuia.

Putem compara ce face USR-ul in municipiul Bacau cu ce face PSD-ul lui Ivancea in judet? Deocamdata e o comparatie inutila din moment ce Luci e ZERO. PSD-ul local au stiut ca se vor face de ras si i-au lasat. Practic, astia recastiga politicul bacauan doar stand la panda si fara sa faca nimic. Cred ca si PNL Bacau se gandeste serios sa bata palma cu PSD-ul dupa gafele monumentale ale administratiei ciudate conduse de Luci.

Si uite-asa, USR va ramane cu o pata stearsa a existentei sale dupa ce s-au lacomit la guvernarea Romaniei. Practic, USR-ul a ramas singur pe scena politica, nimeni dintre partidele existente nu mai vor sa bata palma cu trupa lui Barna si acolitii ce s-au gudurat sa-si pupe sefii pentru posturi caldute.

Asadar, draga USR, inainte sa spuneti ca PNL a tradat incercati sa va aduceti aminte de ingamfatii martieni care au dat deoparte oamenii cu care batuse palma in campania electorala din toamna. Aduceti-va aminte de „fara penali in functii publice”, de o noua Romanie promisa de voi. Ele nu exista inca. PSD va guverna cu PNL si tare cred ca-i mai bine asa. De voi s-au cam saturat toti.

„A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare. Negocierile vor avea loc începând de mâine, cu o fișă de parcurs clară, legată de obiectivele din programul de guvernare al PNL”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Sunt câteva principii pe care PNL le va susține, nefiind negociabile:

-Formarea unei majorități în jurul PNL, cu premier liberal.
-PNRR este un proiect național, asumat de România și aprobat de Comisia Europeană.
-Stabilitatea macroeconomică a României, cu respectarea traiectoriei deficitului bugetar asumat față de Comisia Europeană.
-Nicio taxă mărita, iar statul va fi un partener onest al mediului de afaceri. 
-Continuarea reformelor pe tema salarizării, a pensiilor, precum și reforma administrativă. 
-Realizarea reformelor asumate pe tema justiției și închiderea MCV.
-Reforma statului.
-Menținerea parcursului european și euro-atlantic și a parteneriatului strategic cu SUA.

„De asemenea, PNL va prezenta în cadrul acestor negocieri, decizia noastră fermă că orice majoritate va trebui să respecte parteneriatul PNL cu Președintele Klaus Iohannis. Respectarea parteneriatului cu Președintele României este o solicitare absolut necesară pentru ca aceste discuții să poată avea rezultate concrete, mai arată sursa citată.