Comunicat de presa

Pasajul Revolutiei va deveni zona pietonala!

S-a vorbit foarte mult despre transformarea Pasajului Revolutiei intr-o zona pietonala insa am ramas cu vorbele si desenele 3D. Viceprimarul Cristian Ghinghes a declarat in seara asta ca suntem tot mai aproape de a se intampla acest lucru in viitorul apropiat.

Anul acesta, Săptămâna Europeană a Mobilității a marcat și dezgroparea unei idei mai vechi, și anume transformarea Pasajului Revoluției într-o zonă 100% pietonală.

Pentru că în acea săptămână de test am primit un feedback foarte bun, dar și pentru că pietonizarea acestei zone centrale este prevăzută inclusiv în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), am mers mai departe și, cu sprijinul Poliției Locale, am solicitat avizul Poliției Rutiere pentru închiderea circulației.

Acesta a venit și mă bucur să vă anunț că este favorabil. Așadar, Pasajul Revoluției are undă verde să fie transformat în zonă pietonală!Îmi doresc ca amenajarea acestei viitoare zone pietonale să facă obiectul unui concurs de idei, iar în acest sens mă voi asigura că în bugetul local vor fi prevăzute fonduri în acest sens.

Până atunci chiar îmi doresc să aud de la voi cum v-ar plăcea să arate Pasajul Revoluției. Bănci, jardiniere, umbreluțe, lămpi pe mijloc? Ce alte dotări v-ar încuraja să petreceți timpul aici?” a scris viceprimarul Cristian Ghinghes pe pagina de facebook.