Comunicat de presa

Fostul cinema Orizont se transforma in Incubator de Afaceri

„S-a semnat contractul de execuție pentru obiectivul de investiții ”Crearea unei infrastructuri suport de incubare a afacerilor Hub pentru tineret – cinema Orizont”, a cărui valoare este de 10.623.802,73 lei făra TVA. (aprox 2.150.000 euro)

Fostul cinematograf va deveni un incubator de afaceri pentru tinerii antreprenori.Proiectul propune remodelarea fostei săli de spectacole într-un hub de tineret cu păstrarea proiecțiilor cinematografice într-una din săli, spații pentru workshopuri, expoziții, ateliere, prezentări, o cafenea publică cu grădină la etaj și spații de lucru ce urmează să fie puse la dispoziție tinerilor intreprinzători care activează în Bacău.

Contractul de finanţare ȋntre UAT Municipiul Bacău şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a fost semnat în urmă cu doi ani.” a anuntat edilul bacauan pe pagina de facebook.

„Adusă în atenția autorităților odată cu programul Capitalei Tineretului în 2017-2018, clădirea fostului Cinematograf Orizont intră, în sfârșit, în reabilitare, urmând a fi utilată astfel încât să servească tinerilor băcăuani ca hub pentru afacerile și activitățile lor.

Contractul pentru execuția lucrărilor tocmai a fost semnat, după mulți ani de zile în care paragina a persistat, proiectul figurând la capitolele intenții, studii de fezabilitate și promisiuni de campanie. Termenul de execuție este de 17 luni, timp în care trebuie să fim cu ochii pe antreprenor astfel încât să își facă treaba.

Proiectul include spații de lucru pentru tinerii la început de drum în antreprenoriat și spații pentru workshopuri, expoziții, ateliere, prezentări, o cafenea publică cu grădină la etaj, dar și o sală pentru proiecții de film și alte manifestări publice.

Nu am înțeles de ce de la etajul 1 al Primăriei Bacău nu a fost comunicat numele antreprenorului care a câștigat licitația, dar mă bucur că Ziarul de Bacău l-a menționat: AG Conkret Structo Beton (ex-Antrepriza Conkret), valoarea contractului ridicându-se la peste 2,1 milioane euro.

Vorbim de un proiect cu fonduri europene, iar transparența cheltuirii acestor bani este obligatorie.Vă invit să urmărim împreună lucrările de construcții și ulterior implementarea acestui proiect, astfel încât acest spațiu să fie dedicat tinerilor.” a scris si viceprimarul Cristian Ghinghes pe facebook.