Direcția Generală de Asistentă Socială si Protecția Copilului Bacău are lista pentru disponibilizările de personal.

Pentru ca salariile sefilor din varful institutiei pleaca de la 6.500 lei si se opreste pe la 13.000 lei, e normal ca bugetul sa poata fi impartit la mai putini angajati. Cum fac sefii asta? O iau de la femeia de serviciu ca se poate si fara, ca doar poate face un alt angajat lucrul asta, trec pe la angajatii care au doar vreo 3-4 responsabilitati si ii reduc la jumatate. Pot prelua ceilalti inca 3-4 lucruri de facut si gata…sefii care incaseaza cateva mii de lei pot ramane in aceeasi formula, neatinganduse de numarul lor si de retributii.

Asa pare ca se intampla la Direcția Generală de Asistentă Socială si Protecția Copilului Bacău unde ne spune bzbc.ro ca exista liste cu persoanele ce urmeaza a fi disponibilizate. Dupa ce au existat mari probleme in ultimul timp ca salariile care au fost platite chiar si la 3 luni distanta, acum s-au gandit astia din varful institutiei ca angajatii cu salariile prea mici ar trebui sa munceasca mai mult. Ca sa nu trebuiasca sa umble directorul la salariul de 13.000 lei. Ar fi pacat ca el sa isi reduca salariul pentru ca institutia sa-si „permita” plata salariilor dintr-un buget prea mic.

Nu stim daca exista vreo lista cu ordinea in care directorul, referentii si specialistii din cadrul institutiei vor face cu randul la spalatul vaselor, rufelor si a prepararii mancarurilor din bucatarie. Si nici in ce ordine vor trebui sa aiba grija de copii din centre. Pentru asta exista populimea care va ramane pe listele cu angajatii institutiei.

Si daca ne gandim ca pana si crema de pantofi s-a scumpit, ar fi pacat ca astia sa nu mai fie lustruiti in picioarele „specialistilor” care poposesc la cafea dimineata in birourile DGASPC Bacau.

Foto: zdbc.ro