Accesul exclusiv celor vaccinati aduce doar probleme si atat. Dar, masca mai protejeaza domnilor?

Marile companii anunta zilele astea cam ce scaderi de trafic au in magazinele lor incercand sa ne explice cum ca ei respecta legile desi nu va fi deloc bine pentru economie. Pe plan local, Dedeman anunta astazi o scadere cu 45% a numarului de clienti. E foarte mult pentru o companie care chiar ofera locuri de munca bine platite, servicii de calitate si varsa la stat milioane de euro anual.

In interiorul magazinelor (exceptie facand cele de stricta necesitate) de gen poti intra doar daca esti vaccinat. Si cum in Romania nu-s vaccinati decat 50% din populatie ne dam seama cam ce impact are o asemenea masura. Si cu totii intelegem ca aceste masuri nu vor convinge populatia sa se vaccineze. Dimpotriva, reticienta pentru acest vaccin se amplifica. Si romanul se descurca apeland la alte cai pentru a-si procura cele necesare.

Sa ne explice cineva daca protejam cu ceva sanatatea celor din jur impunand asemenea restrictii din moment ce in magazinele alimentare, farmacii, piete, targuri si parcuri putem sa ne intalnim in voie noi astia vaccinati cu ailalti. Clar ca nu. Intram buluc la Kaufland si cei vaccinati si ceilalti, plimbam virusul si la magazinele de alta speta nu avem acces decat astia vaccinati.

Si mai important e urmatorul aspect: Masca! Mai protejeaza masca domnilor specialisti sau nu? O sa-mi spuneti ca da. Bun. Atunci de ce nu se poate intra la cumparaturi in Mall cu masca? De ce trebuie vaccin? A devenit masca doar un accesoriu pentru a ne acoperi fata? Daca protejeaza (inca) masca, de ce nu a ramas masura impusa pentru a intra in spatii aglomerate?

Sa va mai explicam faptul ca in spatii publice masca e folosita de doar jumatate dintre cetateni? Sau poate ca vreti fotografii elocvente? Avem… Deci cum ne protejam si cum scapam de pandemie? Nicidecum dandu-le in cap marilor retaileri care au incasari injumatatite…

Sa va mai explic faptul ca la CAEx n-am mai vazut niciun om la rand afara saptamana asta dupa ce saptamana trecuta au fost cozi de sute de oameni vreo doua zile la rand?

Credem ca masura cu pricina nu convinge pe nimeni de nimic si nu e o solutie concreta pentru a ne proteja.