Advertorial

Cum să creezi o oază în propria ta curte

Instalatorii au dispărut. Apa cristalină a înlocuit murdăria și zgomotul și mori de nerăbdare să faci o baie în noua ta piscină. Dar, înainte de a te scufunda, mai există un singur lucru la care să te gândeşti: amenajarea spaţiului.

Gândiți-vă la piscina dvs. ca la vedeta spectacolului din curtea din spate, unde amenajarea spaţiului are rolul de a-i da acea atingere finală care vă va transforma curtea dintr-un loc frumos într-unul excepţional.

Alegeți un stil

Când alegeți un anumit stil pentru amenajarea spaţiului din jurul piscinei, limitele ţin doar de imaginația dvs. și de geografie.

Dacă vă doriţi un paradis tropical, alegeţi palmieri și flori de vreme fierbinte. În schimb, căutați materiale naturale și culori strălucitoare care să reflecte ceea ce ați găsi într-o stațiune tropicală. Puteți lua în considerare alte elemente care dau senzaţia de „tropical”, cum ar fi torțe sau hamace. La fel pentru orice alt stil. Puteți obţine o atmosferă spa elegantă sau un aspect grecesc senin alegând materialele și plantele potrivite pentru zona dvs. climatică.

Împărţiţi spaţiul pe mai multe zone

Fiecare cameră din casa dvs. are un scop: bucătăria este pentru gătit, iar dormitorul este pentru dormit. Gândiți-vă la curtea din spate și la peisajul din jurul piscinei în același mod. Creaţi zone pe baza a ceea ce veți face în fiecare dintre acestea, cum ar fi să vă relaxați sau să mâncați. Puteți decide să adăugați o bucătărie în aer liber și o zonă de petrecere departe de piscină, în timp ce șezlongurile sunt la câțiva pași pe o pasarelă lângă apă.

Utilizați diferite materiale în diferite zone

Dacă aveți o piscina beton, luați în considerare pavele de terasă sau gresie în bucătărie și în zona de luat masa în aer liber. Sau utilizați piatră pentru pasarele și zidurile de susținere, dar un alt material pentru punte. Acesta este un mod ușor de a vă separa vizual zonele și de a semnala familiei, prietenilor și oaspeților care este funcția pentru fiecare zonă.

Verdele este benefic

Verdeață este bună pentru sănătatea mintală. Cercetările arată că ieșirea în natură reduce stresul, anxietatea și depresia. Puteți transforma piscina din curtea din spate într-o oază calmă adăugând mult verde. Plantele native sunt întotdeauna o alegere bună, deoarece acestea sunt deja adaptate climei locale, astfel că au nevoie de mai puțină apă și mai puțină atenție, iar dvs. veţi avea mai mult timp să vă bucuraţi de piscină.

Toate piscinele au nevoie de întreținere

Dar puteți reduce munca de întreținere, reținând câteva sfaturi simple.

Păstrați plantele la cel puțin 4 metri distanță, pentru a preveni scurgerea apei murdare în piscina dvs.

Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru a vă plimba în jurul piscinei spre și dinspre casă.

Nu plantați copaci sau alte plante cu structuri radiculare mari și agresive prea aproape de piscină, pentru a nu fi nevoie de reparații în câțiva ani.

Iluminatul face diferenţa

Iluminatul este cheia pentru a vă bucura de piscină noaptea. Aveți mai multe opțiuni, de la lumini înșirate lângă piscină, până la iluminare dramatică pentru copaci sau plante înalte. Iluminarea cu LED-uri neon instalate în piscină este, de asemenea, o variantă plăcută. În orice caz, iluminarea stabilește atmosfera. Un loc de foc poate, de asemenea, extinde sezonul piscinei, oferind o sursă de căldură.