CRAB a semnat un nou contract vizând extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă & canalizare din 41 de unități administrativ-teritoriale

„Conducerea CRAB a semnat un nou contract, în valoare de aprox. 300.000 euro (cu TVA), în cadrul aplicației POIM vizând extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă & canalizare din 41 de unități administrativ-teritoriale din județul Bacău.

Contractul are ca obiectiv furnizarea către operatorul de apă al județului de echipamente de monitorizare, detecție și localizare a pierderilor din rețelele de distribuție, precum și depistarea branșamentelor ilegale.

Capacitățile CRAB sunt considerabil îmbunătățite, îndeosebi în ceea ce privește localizarea pierderilor de apă, a consumurilor de energie electrică în sensul optimizării acestora, respectiv a monitorizării parametrilor de debit și presiune a apei.

Operatorului de utilități îi va fi livrat, în cel mai scurt timp, un laborator mobil pentru măsurarea debitelor și detecția conductelor metalice, echipament de ultimă generație ce va permite CRAB să localizeze, cu acuratețe ridicată și fără efectuarea de săpături, pierderile de apă subterane asociate avariilor.

Dotările și aparatura furnizate prin contractul semnat astăzi vor determina, sunt convins, creșterea promptitudinii intervențiilor CRAB în rețele, precum și eficientizarea lucrărilor de reparații și mentenanță la infrastructura de utilități gestionată de companie.” a declarat Valentin Ivancea.