Antreprenorul Strabag a început testările la Stația de demanganizare construită în Gherăiești

„Antreprenorul Strabag a început testările la Stația de demanganizare construită în Gherăiești pe parcursul ultimului an. În acest moment se efectuează operațiunea de spălare a filtrelor catalitice, urmând ca testele să se întindă pe aproximativ o lună de zile, dacă totul decurge conform planului.

Prin intermediul stației, va fi tratată apa care provine din puțurile de captare reabilitate în cadrul aceleiași investiții. Am construit, astfel, o sursă alternativă de alimentare cu apă a municipiului Bacău, printr-un proiect complex, cifrat la 7,5 milioane euro, care va permite – împreună cu viitoarea Rezervă – furnizarea de apă către băcăuani în caz de avarii la aducțiunea de la Valea Uzului.

Punerea în funcțiune a noului obiectiv de investiție este cu atât mai mult o provocare pentru operatorul CRAB, cu cât acesta trebuie să asigure, în paralel:

-Necesarul de apă potabilă, în regim de continuitate, pentru populație;

-Cantitatea de apă folosită de constructor pentru testarea, în condiții operaționale, a noii stații.” a declarat ieri presedintele CJ Bacau Valentin Ivancea.