Dumnezeu să-i odihnească!!!

M-am întâlnit cu câțiva prieteni la o locantă, la o răcoritoare, la o vorbă de seara. Discuții peste discuții pe teme diverse (politică, sistemul de învățământ, sistemul de sănătate ,,,etc), 2 dintre amicii mei jucau șah „à l’aveugle” , alții injurau sistemul comunist care încă mai dăinuie în instituțiile din România și inclusiv în cele din Bacău, discuții din ce în ce mai aprinse.

La un moment dat unul dintre amici mă roagă să-i arăt live-ul de Duminică de pe pagina de facebook Urban Bacau din Parcul Cancicov , de la evenimentul Provocarte, un eveniment de altfel extraordinar ce a avut drept scop atragerea copiilor către lectură.

Îmi stinsei mișeleasca țigară în scrumieră, luai telefonul în măna cu gândul de a deschide preaslăvita aplicație de facebook. Trei liniuțe la semnalul telefonului, treaba-i buna, îmi zic. Numai ca ce să vezi, așteptai ceva timp sa-mi deschidă aplicația de mobil, dar sa-mi vad propriile-mi postări, ioc!. Dădui vina pe cele trei liniuțe și o rugai respectuos pe stimabila domnișoară ospătăriță să-mi dea parola de la wifi. Mă informă că facebookul, whatsappul si insta sunt decedate ce ceva vreme, așa ca nu mai am nevoie de parolă!

Hecării (hackerii) rușii sunt de vină, fu primul meu gând. Chiar toate trei sa moară așa simultan??? Văleeeeeeeu, am de trimis o căruță de linkuri în seara asta pe whatsapp, am de postat fotografii cu apusul de soare, ce draq mă fac? Dilemă! Noroc că yahoo-ul e încă în viață.

Deja începusem să-mi pun întrebări existențialiste, ce mă fac fără nelipsitul facebook, cum mai trimit eu de acum mesaje, cum mai trimit de acum înainte linkuri, unde mai postez de acum muicăăăăăă???

După ceva vreme în care am fost forțat de împrejurări să socializez, ajung acasă, dau drumu la Tv. Știrile în breaking news – facebbok blocat, whatsapp blocat, instagram blocat!!!

E groasăăăă!!! O fi aflat Zuckerberg că se scumpește curentul și nu-și va mai putea permite să plătească din cauza faptului ca mănâncă serverele o groază de curent? Posibil.

Mă frământa gândul ca abia ce am achiziționat Urban Bacau de la colegul Dănuț și iete na că luai țeapă! Noroc ca i-am plătit in bitcoin, care între timp a scăzut considerabil. Țeapă și la el !

Având în vedere ca nu mai am acces la propriile-mi pagini, am să postez aici câteva fotografii pe care le-am luat în seara asta. Enjoy!