Bază sportivă nouă, în cartierul CFR, cu bani de la Guvern și municipalitate!

Sportul și performanța au fost mereu sursă de bucurie și mândrie în comunitate și este nevoie de implicarea autorității locale pentru susținerea acestuia. Vin cu o veste bună: băcăuanii vor avea la dispoziție o bază sportivă nouă, pe strada General Stefan Gușe nr.2 din cartierul CFR, iar finanțarea va fi asigurată de Compania Națională de Investiții (C.N.I.).” a declarat in aceasta seara viceprimarul Liviu Miroseanu.

În discuțiile pe care le-am purtat la București, la C.N.I., am stabilit că baza sportivă va avea un teren de fotbal, un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, vestiare, parcare, alei pietonale și spații verzi. Investiția este estimată la aproximativ 10,4 milioane lei și este deja cuprinsă în Lista subprogramului ”Complexuri Sportive”, aprobată Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Un prim pas a fost făcut astăzi, când consilierii locali au decis predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţionala de Investiţii, a amplasamentului de 15.000 de m.p., pe care se va amenaja baza sportivă.” a continuat Liviu Miroseanu.

Evident, avem și noi partea noastră de responsabilitate și vom finanța cheltuielile pentru racordarea la energie electrică, apă, canalizare, gaz, vom pune la dispoziție suprafețele de teren necesare organizării de șantier. Ulterior realizării investiție, sarcina de a întreține terenul va reveni exclusiv municipalității.

Niciun efort nu este, însă, prea mare, când vorbim despre sport, care înseamnă, pe fond, susținerea performanței, dar și educație, sănătate, cultivarea spiritului de fair-play în rândul copiilor și adolescenților. Revin imediat ce am noi informații!” a incheiat viceprimarul Liviu Miroseanu.