Copiii de gimnaziu in vizorul vaccinului antiCovid! Parintii spun NU in cor!

Nu sunt antivaccinist, sosocist sau cum naiba s-o mai fi chemand trendul asta care nu suporta vaccinurile de fel. Nu am vreo problema daca vecinul se vaccineaza, e homosexual sau e ateu. E fix treaba lui si nu imi creaza disconfort asemenea lucruri.

Fiecare sa ia decizii in contul lui si sa incerce sa nu convinga pe altii ca e bine sau nu …cu sau fara. Sa se informeze si sa ia decizii corecte pentru el. Ceea ce nu inteleg e ca a inceput scoala. Aproape ca nu observasem. Noroc ca au aparut iar stirile despre valul 4, norul periculos si scoala online. Uitasem de Covid 19 de-a binelea.

Pe grupurile de WhatsApp ale parintilor circula astazi o nota interna data de directorii de scoli (care n-au alte preocupari majore pentru un sistem de invatamant de calitate si asta pentru ca-s numiti politic) care ne ischitea despre dorinta sau acceptul nostru pentru ca ai nostri copii sa fie vaccinati. Dragi directori de scoli, treaba voastra e alta decat sa preluati ordinele politice cu care v-ati obisnuit de 30 de ani. Toti parintii stiu despre maratoanele vaccinarii (esuate in proportie de 80%) si puteau sa-si vaccineze copiii de-a lungul verii daca doreau asta.

A ne baga in ochi fituica asta cu sondajul penibil e de-a dreptul aberant. Ce am citit in comentariile ce au venit dupa fituica? Toti parintii au spus raspicat NU! Nimeni nu e de acord sa-si vaccineze copiii de 13-14 ani. Un semn bun ca avem parinti responsabili. E parerea mea si atat. Fiecare poate avea alta parere si nu voi contra opiniile diferite. Dar… nu incercati sa manipulati prin intermediul profesorilor (nevinovati in speta pentru ca executa doar ordine) o eventuala bunastare privind vaccinarea copiilor! Deci, nu copiii!

Vaccinarea nu e obligatorie si va ramane asa! Asta pentru ca inca mai suntem cu capul pe umeri si putem lua decizii. Cand Romania va deveni China, Cuba, Turcia sau alte state ce nu iti ofera posibilitatea de a alege singur in dreptul tau vorbim altfel. Deocamdata ne vaccinam noi cei adulti si doar cei care considera ca e bine. Amenintarile cu restrictiile privind mersul la film si la restaurant…sau teatru…putin deloc sensibile. Romanul poate merge sa-si cumpere de mancare si doar asta-l intereseaza. Si la munca poate merge fara vaccin.

Atat timp cat profesorii s-au vaccinat intr-un procent relativ mic nu putem trece la etapa ce include elevii. Bai, nu e normal deloc. Si parintii au sesizat asta excluzand in cor o astfel de posibilitate.

Putem avea opinii diferite si e bine.