𝐅𝐫𝐚𝐮𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐔𝐒𝐑! Disperarea lui LuciDinBraila!

Momentul ala cand ai 400 de membri in judet si iti sunt gasite 500 de emailuri gresite ale membrilor. Nu-i asa ca-i fain si ca „autobuzele” conduse de Lazar mai au inca ceva combustibil?

Dupa ce LuciDinBraila are un limbaj suburban intr-o convorbire telefonica avuta cu Dan Barna si isi arata disperarea, gasca din Bacau trebuie sa se mobilizeze pentru turul doi care a inceput deja.

” Rezultatul primului tur al alegerilor interne din USRPLUS a luat prin surprindere nomenclatura care controlează USR acum.Voi încerca să vă explic de ce se întâmplă în aceste zile în înteriorul usr, unde se dezvoltă un scandal uriaș.Așa cum spuneam, Barna & Co au fost luați prin surprindere de rezultatul primului tur” scrie Alin Amititeloaie.

„Nu se așteptau ca, după ce au suspendat și exclus orice urmă de opoziție din partid, mai mult de jumătate din partid să nu-l voteze pe Barna.Ideea e că, după ce au văzut rezultatele, barniștii au scos la înaintare artileria grea și se pregătește o fraudare de proporții a votului în turul 2.Ieri v-am arătat care e strategia prin care Cristian Moș (care e vicepreședintele CJ Timiș, unul dintre pilonii lui Barna în partea de vest, alături de Botoș) cere să fie făcute liste cu cei care l-au votat pe Cioloș în turul 1.Fraudarea alegerilor se va petrece pe două căi:

1. 𝐈𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐣𝐨𝐜Ce înseamnă asta?Sunt aproximativ 13’000 de membri ai usr care n-au votat în primul tur. Nu știe nimeni (în afară de cei care controlează bazele de date) dacă vorbim despre 13’000 de membri reali, de membri care nu mai activează de mult în partid sau sunt doar adrese de e-mail folosite electoral (celebrele „autobuze digitale”).Barna e disperat să recupereze cât mai mult dintre aceste 13’000 de voturi, altfel nu are nicio șansă să-l învingă pe Cioloș.Dacă vă amintiți, procesul de vot din primul tur a fost oprit și reluat cu o zi întârziere din cauză că au fost o mulțime de plângeri din partea unor membri care, deși aveau drept de vot, nu primiseră link-ul de vot, fiind în imposibilitatea de a vota.Totodată, atât Dărău, cât și Cioloș (contracandidații lui Barna) au semnalat o altă mulțime de nereguli: membri care nu aveau drept de vot dar care au putut vota, membri care au votat de pe două-trei adrese etc.Au făcut mai multe solicitări către comisia electorală, dar niciuna dintre solicitările lor n-au primit răspuns.Ei, bine, acum se încearcă exact aceste lucru: „corectarea” adreselor de e-mail care n-au votat în primul tur.Cum se fraudează?În primul rând, așa cum au fost instruiți, șefii de filiale barniste apar pe grupurile interne cu același text, potrivit căreia mai mulți membri din filialele lor nu au putut vota, nu e corect, e dreptul lor etc și cer să se remedieze situația (asta în timp ce în primul tur nu au scos un cuvânt despre asta).Se decide să se corecteze toate adresele de e-mail la nivelul filialelor locale, nu la nivel central, în comisia electorală.Gândiți-vă la Hunedoara, de ex, unde filiala e controlată absolut de barniști.Pot face absolut ce vor în bazele de date, fără ca cineva să știe.

Cum se procedează?

a) 𝒔𝒆 𝒅𝒆𝒄𝒍𝒂𝒓𝒂̆ 𝒖𝒏𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒅𝒓𝒆𝒔𝒆 𝒄𝒂 𝒇𝒊𝒊𝒏𝒅 𝒔𝒄𝒓𝒊𝒔𝒆 𝒈𝒓𝒆𝒔̦𝒊𝒕 𝒔̦𝒊 𝒔𝒆 𝒄𝒆𝒓𝒆 𝒎𝒐𝒅𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒍𝒐𝒓.Astfel, dacă avem adresa ion.popescu@gmail.com, se pretinde că e greșită și se cere corectarea ei. Se creează adresa ionica.popescu@gmail.com și se înlocuiește adresa inițială, doar că, de data asta, adresa e controlată de cine trebuie, iar acel cineva va vota și în numele acelei adrese.

Ca să vă faceți o idee de dimensiunea acestei acțiuni, sunt declarate până acum:- Arad – 138 adrese modificate- Giurgiu – 47 adrese modificate- Vâlcea – 230 adrese modificate- Bacău – 597 adrese modificatePractic, doar din aceste 4 județe se poate recupera diferența față de Cioloș după primul tur.Nu pot să nu mă întreb câți membri poate avea filiala Bacău, de aproape 500 dintre ei aveau adresele de e-mail greșite. Statistic, e imposibil acest lucru.

b) 𝒊̂𝒏𝒕𝒐𝒄𝒎𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒂𝒅𝒓𝒆𝒔𝒆 𝒅𝒆 𝒆-𝒎𝒂𝒊𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒎𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒊 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒏-𝒂𝒓 𝒂𝒗𝒆𝒂 𝒂𝒔𝒕𝒇𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒂𝒅𝒓𝒆𝒔𝒆.Vor fi adrese sub forma X@testusr. Nu cred că are rost să vă spun cine va controla aceste adrese.Trebuie precizat un lucru: înainte de demararea procesului electoral a avut loc o rundă de vot de test, în care au fost votate formații muzicale.Nu a reclamat nimeni că adresele nu funcționează!Apoi a fost primul tur de vot. Nu au fost nici pe departe atât de multe plângeri din partea membrilor că nu pot vota.Cred că se vede și de pe Lună ce se urmărește, de fapt.2.

𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐢̂𝐧𝐭𝐨𝐜𝐦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐯𝐨𝐭𝐚𝐭 𝐨 𝐚𝐥𝐭𝐚̆ 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝐁𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚̆.În înregistrare se aude cum Ghinea (care e cel mai sinistru personaj din usr, eminența cenușie de acolo) spune că cei care au avut alte opțiuni de vot vor fi contactați de „vedete” (vă amintiți cum se insista că usr nu e un partid de lideri? Ce minciună ordinară!).În același timp, vorbește (cu aceeași aroganță atât de specifică lui) despre un „Gigel” care ar fi votat altfel pentru că era supărat că n-a primit nimic și că-l va contacta el pe acel „Gigel”.

Vor urma presiuni, amenințări, promisiuni, tot tacâmul aferent unui astfel de proces.Practic, usr se împarte între vedete și suporterii lor pe de o parte și „gigeii” pe cealaltă parte.Barna e disperat să câștige deoarece, dacă nu va mai fi președintele usr, nu va mai fi nimic.Odată cu el vor deveni irelevanți și cei care, sub directa lui protecție, au călcat în picioare ceea ce însemna spiritul usr.Acum vă întreb pe voi:- vi se pare că acest partid diferă de celelalte?- vi se pare că acești oameni pot să ne scoată din groapa în care suntem?- vi se pare că asta e o politică „altfel”?

În cazul unor alegeri corecte, Barna nu are cum să câștige. Cei care au votat cu Dărău în primul tur sunt votanți antibarna, ori vor vota cu Cioloș, ori nu vor vota.Cei 13’000 care nu au votat ori nu sunt interesați, ori sunt inactivi, ori nu există.Tehnic, Barna poate recupera diferența față de Cioloș doar dacă activează adrese de e-mail într-un mod fraudulos.Atât despre un partid care se vrea transparent, inovativ, democratic și cum altul nu-i!”

1 thought on “𝐅𝐫𝐚𝐮𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐔𝐒𝐑! Disperarea lui LuciDinBraila!

  1. Probabil inca nu stiti dar zilele trecute a fost cumparat domeniul „testusr.com” folosit pentru adrese de email fake din baza de date a USR. Asta inseamna ca adresele de acest tip introduse dea lungul timpului in baza de date vor ajunge la cel care controleaza acel domeniu :-).

Comments are closed.