Dorin Chirilescu:”Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu a mințit din nou!”

În cadrul ședinței de consiliu local de luni, primarul a afirmat că Bacăul e în TOP la numărul de nou-născuți băcăuani cu domiciliul mamei în municipiul Bacău pe anul 2020 și că proiectul meu cu stimulentul de 2000 de lei pentru nou-născuții băcăuani e inutil.

Nu domnule Stanciu-Viziteu, nu sunt 3200 de nașteri în municipiul Bacău pe anul 2020, ci sunt 3200 de nașteri înregistrate la maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, din care mai mult de jumătate sunt nașteri ale mamelor din județ sau din afara județului.

Datele statistice de la INS prezentate de mine sunt cele reale și care indică o situație sumbră privind evoluția demografică a populației municipiului: o scădere de peste 400 de nașteri în 2020 față de 2019.

Documentul primit de la Serviciul Stare Civilă explică foarte clar că datele lor, pe care dvs le-ați invocat, sunt „pentru toți copii născuți la maternitatea Bacău, indiferent de domiciliul părinților”.Dacă ar fi fost cum tot afirmați în mod FALS în spațiul public, am fi avut aproximativ 10 nașteri pe zi, domnule Stanciu-Viziteu.

Ar fi fost Bacăul plin de copii! Sunteți „dottore” în finanțe și statistică și habar nu aveți câți copii se nasc și devin cetățeni în orașul pe care îl conduceți.

Ați folosit din nou minciuna și manipularea să anulați finanțarea pentru un proiect atât de important pentru părinții băcăuani, dar lumea uită…Aștept să vă cereți scuze public pentru modul în care v-ați comportat în ședință și pentru minciunile pe care le-ați aruncat în spațiul public în legătură cu proiectul pe care l-ați ținut la sertar luni bune pentru a vă răzbuna pe mine.” a scris consilierul independent Dorin Chirilescu pe pagina sa de facebook.