Pareri

Bacaul a devenit oras turistic. Bine, n-avem ce vizita…

Postarea de astazi a braileanului ajuns edil dintr-o greseala m-a amuzat si pe mine si pe bacauanii cu niscaiva creier. Asta mentionat a inceput montarea placutelor indicatoare spre monumentele istorice si locurile pe care turistii le pot vizita in Bacau.

Nene, probabil ti-a sarit „distributia” de la punct. Sa intelegem ca Bacaul a devenit brusc oras turistic prin montarea indicatoarelor? Pana sa devina turistic, Bacaul trebuie sa devina oras. Deocamdata e o simpla comuna. Una care nu ofera nici posibilitatile unui satuc din Alba Iulia si nu-ti spun care. Bacaul nu are strazi, nu are presiune la apa, nu are trotuare si n-are cam nimic. Pentru ca un turist sa apara vreodata in urbea noastra matale trebuie sa faci investitii in ceva obiective.

Bustul lui Constantin Ene e un obiectiv pentru turismul local? Ai innebunit? Fosta Primarie si biblioteca? Obiectiv turistic? Bai nene, cum si cand poate fi vizitata asta de un turist care s-ar rataci prin Bacau? Eu cred ca au innebunit astia din administratia locala. Hotel Athenee Palace actual Teatru Municipal Bacovia….e de vizitat? Cum mai nene? Cu echipament de protectie adecvat ca poate ii cade turistului o caramida in cap? Nu trebuia matale sa il refaci pentru ca apoi sa inviti turistii acolo?

Se vorbea in campanie despre niste prioritati, aici mentionandu-se reducerea impozitelor, rezolvarea problemei apei, strazi refacute si parcarile din oras iar acum umblam cu niste indicatoare pe post de realizari marete ale administratiei care continua sa abereze.

Ma apuc sa-mi sun neamurile din Suceava sa vina in Bacaul turistic, sa nu mai umble chiauna pe la obiectivele neinsemnate din municipiul Suceava care nu-s comparabile cu bustul maiorului si Hotelul Athenee Palace. Sa-si ia rucsacul si sa caute indicatoarele apoi cu echipamentul adecvat format din combinezon si casca de protectie sa indrazneasca sa intre in interior?

Glumim. Dar prostia e la ea acasa…