Pareri

Au dat de pamant cu cateva mii de parinti din Bacau. Avem ce am votat! Indiferenta!

Consilierii de la PNL, USRPLUS, PMP și PRO România s-au aliniat la comanda primarului Viziteu și au votat în bloc ÎMPOTRIVA sprijinului material pentru nou-născuții băcăuani. Inutil a fost efortul meu de a-i convinge că, în calitate de consilieri locali, avem responsabilitatea de a asigura viitorul comunității noastre și că deciziile noastre îi afectează pe băcăuani în mod direct, subliniind cu informații statistice faptul că între anul 2019 și anul 2020 a fost înregistrată o scădere de 400 de nașteri, conform cifrelor oferite de INS.

Fără scrupule și fără o urmă de rușine față de cetățeni, aceștia au respins amendamentul meu de a muta 1.700.000 de lei din cei 2.000.000 care fuseseră prinși inițial în buget și astfel au șters cu buretele o muncă de luni de zile, totul pentru a lovi în CHIRILESCU.” a scris consilierul Dorin Chirilescu pe blogul sau.

Daca Luci a primit informatii de la experta Ana Groza si ele mentionau despre vreo 3.000 de nasteri uite ca INS spune altceva. Bine, proiectul era al consilierului independent ca n-a executat ordinele USR-ului si trebuia sters. Practic astia au sters pe jos cu parintii carora le-ar fi fost de mare ajutor suma de 2.000 de lei. O suma pentru „bomboane” dupa cum consiliera userista mentiona probabil uitand ca nu toate mamicile isi permit ceea ce ea isi permite.

S-au gasit in schimb aproape doua milioane de lei (circa 370.000 euro) pentru instalatiile, concertele de sarbatori si bradul nou care ne va costa alti 100.000 de lei dupa ce anul trecut am aruncat pe geam alti 33.000 lei.

Hastagistii vor acum risipirea banului public si taierea lor de prin locurile atat de necesare si nu mai e o problema grija pentru bacauani. Daca li se ofera mici, bere si manele e bine. Doar ca… nu e prea bine si asta se va sanctiona la votul din 2024 care se apropie cu pasi repezi.

Natalitatea in municipiul Bacau a scazut cu circa 500 de nasteri in 2020 si informatia asta n-a avut-o Luci. Si nu ca ar fi avut un real impact initiativa consilierului Chirilescu dar ar fi putut sustine familiiel dornice sa faca pasul spre a fi parinti mai repede dupa ce statul, la carma caruia e PNL-ul din Alianta isi cam bate joc de societatea romaneasca.

Consilierii care au votat împotriva amendamentului meu și implicit împotriva proiectului ce prevedea acordarea unui stimulent de 2000 de lei pentru fiecare nou-născut băcăuan sub rezerva condiției ca cel puțin unul dintre părinți să aibă un loc de muncă, sunt următorii:

1. Miroșeanu Liviu (viceprimar – PNL)2. Crețu Cătălin (consilier local – PNL)3. Stoican Iulian (consilier local – PNL)4. Urban Violeta ( consilier local – PNL)5. Lupu Gabriel-Stănică (consilier local – PNL)6. Groza Ana (consilier local – USRPLUS)7. Ciobanu Felicia (consilier local – USRPLUS)8. Dinu Cătălin (consilier local – USRPLUS)9. Ștefan Dragoș (consilier local – PMP)10. Mocanu Adrian (consilier local – PMP)11.Huluță Ghiorghe (consilier local – PRO ROMANIA)12.Diaconu Eusebiu (consilier local – PRO ROMANIA)13.Botoi Romică ( consilier local – PRO ROMANIA)14.Bitire Dan (consilier local – PRO ROMANIA)” a mai scris consilierul Chirilescu.

Asadar….luati cu paine dragilor. Avem ce am votat!