Comunicat de presa

S. Sechelariu despre „Ce lume vine peste noi”

Am câteva zile de când mă gândesc să îi răspund domnului Nistorescu la articolul ,,Ce fel de lume vine peste noi ?,, din ediția online a ziarului Cotidianul.

Înțeleg punctul de vedere al dânsului și îi dau dreptate dar totuși doresc să îl întreb, din vina cui am ajuns în acest punct? Vorbind aici de oameni fără valoare, fără principii, care funcționează după alte ambiții și idealuri.

Răspunsul la întrebare este foarte simplu domnule Nistorescu, vine o lume în schimbare, o lume diferită față de tot ceea ce a fost până acum, iar vina cea mai mare o poartă mass-media, și chiar dacă vă respect, am să spun că și dumneavoastră, jurnaliștii.

În atâția ani de libertate a presei, nu am văzut să fie promovate valorile țării aceasteia, să promovați oamenii care au pus mâna la dezvoltarea ei, ci v-a plăcut să scoateți din umbră tot felul de non valori ale societății românești.

Și acum în 2021 nu ați scăpat de vechile obiceiuri de a arata cu degetul ce face X sau Y, de parca noi nu am cunoaște aceste lucruri . Am mai spus-o și în trecut, reclama negativă e tot folositoare pentru cine înțelege conceptul.
Avem pretenția de la tinerii acestei țări ,de la generațiile viitoare să meargă pe un anumit drum, un drum al valorilor, al idealurilor dar noi facem publicitate gratuită vânzătorilor de țara?
Îi arătăm unei țări întregi cum reușesc să fenteze legea de fiecare dată, cum reușesc să cadă mereu în picioare datorită apartenențelor politice? 

Acestea sunt exemplele care vor fi urmate de generațiile viitoare, deoarece asta se promovează peste tot, pentru că este mai simplu să fentezi de cât să munceșți. (daca ăla poate, eu de ce să nu pot?) 

Nu v-am auzit o singură dată să spuneți ceva bun despre oamenii din guvernele care au fost la conducerea țării în acești 30 de ani, oameni care au făcut extraordinar de multe lucruri bune în acele perioade tulburi.
Fără lipsă de modestie, să șțiți că au fost foarte mulți oameni competenți și în aceste guverne, oameni printre care mă număr și eu.

Mi-aș fi dorit să fi auzit în acele vremuri despre faptul că am inițiat un program care ajută numeroase familii tinere sa aiba o casa (programul ANL 38.000 locuințe ) sau care le oferă posibilitatea tinerilor să își descopere abilitățile fizice (480 sali de sport ).
Oare să vă mai menționez de Cartea Creditul Ipotecar care a stat la baza programului Noua Casa și ulterior a programului Prima Casa?

De numeroasele alimentari cu apă în zeci de localități,de centurile de ocolire a numeroase orase, etc?
Vă place să mergeți de la București până la Iași pe un drum express care a costat doar 800.000 euro kilometrul sau pe autostrada soarelui care a avut un cost de doar 2.1 milioane euro pe kilometru, proiecte realizate inclusiv de mine la costuri extraordinar de mici pentru acele timpuri?

La fel ca mine sunt foarte mulți colegi care au contribuit la bunul mers și dezvoltarea acestei tari . 
Vă întreb, de ce nu promovați oamenii care au făcut ceva pentru țara asta?
Pentru că șțiți și dumneavoastră că educația, idealurile și valorile naționale nu generează public.

Este mai ușor să promovăm maneliști, vânzători de țara, hoți și apoi să ne dăm de ceasul morții că nu știm ce lume vine peste noi” a scris astazi Sergiu Sechelariu pe facebook.