Pareri

Dorin Chirilescu a cerut respectarea regulamentului la Centrul Bugetar Crese

Desi am avut cateva zile cu mai putin timp liber, nu pot trece cu vederea o problema aparuta la Centrul bugetar Crese Bacau in saptamana ce a urmat. Dupa cum stiti s-au facut inscrieri si oferta a fost mai mica decat cererea. Astfel, niste bacauani au ramas pe langa fiind informati ca nu au obtinut punctajul necesar. Pana acum nimic scos din comun.

Doar ca, conform Regulamentul de reînscriere, înscriere, repartizare, departajare și transfer al copiilor în creșele din subordinea Centrului Bugetar Creșe Bacău, trebuia afisat punctajul si motivele, parintii ce doreau sa depuna contestatie sa fi fost informati despre ce nu e in regula, ce le lipseste la dosar sau ce conditie nu indeplinesc.

Conducerea Centrului Bugetar Crese Bacau a facut altfel decat prevedea regulamentul si initial, nu fuseseră afișate nici punctajele și nici motivele. Consilierul Dorin Chirilescu a fost abordat de mai multi parinti nemultumiti de acest lucru si au solicitat interventia lui pentru a clarifica si rezolva aceasta problema.

În urma discuțiilor cu conducerea unității, am propus ca listele respective să fie refăcute și completate cu informațiile care lipseau, respectiv punctajele și motivul respingerii pentru fiecare dintre dosare, și să se prelungească termenul de depunere a contestațiilor cu încă 48 de ore, care să curgă din momentul afișării noilor liste pe site-ul municipiului, pentru ca cei îndreptățiți să aibă dreptul de a depune contestație fiind informați corect în prealabil” a scris consilierul independent Dorin Chirilescu pe blogul personal unde a si explicat despre ce incalcari ale regulamentului a fost vorba.

Primarul a observat postarea consilierului si a simtit nevoia sa intervina:

Ce n-a mentionat acelasi primar e faptul ca initial nu au fost afisate punctajele si motivele. Pentru ca daca ar fi recunoscut franc incalcarea regulamentului ar fi fost o alta lovitura pentru el. Una de imagine si asa destul de proasta. Practic, Luci a intervenit totusi pentru corectare si asta e bine.