Pareri

Luci nu mai foloseste o cale de atac la raspunsul instantei vizavi de contestatie daca amendamentele opozitiei dispar.

In momentul in care instanta a validat bugetul prin hotararea luata acum cateva zile, LuciDinBraila ar vrea sa o „corecteze”. Nu va folosi nicio cale de atac in instanta dupa ce aceasta a spus ca bugetul e in regula daca…doar daca cei din opozitie vor vota „corectarea”. Adica fix ce nu-i place braileanului, sa nu apara in buget. Pentru ca buba bugetului e orgoliul braileanului ce nu accepta amendamentele consilierilor locali din opozitie asta incapatanat ar vrea totusi sa-l corecteze. Adica sa nu cumva sa aiba opozitia ceva de spus in actualul buget local votat.

E o forma usoara de santaj si e gandita prost pentru ca nu stiu cum e posibil sa corectezi un buget votat si aflat in instanta suspendat. In momentul in care el nu se afla pe masa consilierilor nici nu poate fi „corectat”. Pare ca omul e descentrat de realitatea ce-l inconjoara si prostia il domina in continuare.

Pentru ca e constient de faptul ca nu poate avea succes in instanta cu o alta cale de atac, braileanul vrea sa dreaga bugetul dupa bunul plac, initial, incercand sa impuna „corectarile” intr-o sedinta de CL viitoare.

Astăzi, 7 iulie 2021, Primăria Municipiului Bacău a remis instituției noastre o adresă prin care ne informează că urmează, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, să fie corectată hotărârea prin care s-au adoptat bugetul Municipiului Bacău și lista de investiții pe anul 2021.

Astfel, bugetul ar urma să fie validat de programul Ministerului de Finanțe și va deveni operațional.În același timp, instituția ne informează că în lipsa cotelor defalcate de TVA, Municipiul Bacău va rămâne fără bani de funcționare în perioada următoare.„Drept urmare, în aceste condiții, am informat Primăria Municipiului Bacău de faptul că Instituția Prefectului județul Bacău nu are nici un interes, fiind întrunite condițiile de legalitate, să urmeze o cale de atac împotriva hotărârii pronunțate în dosarul nr.1148/110/2021”, a declarat prefectul Leonard Bulai.