Advertorial

4 Tendințe în lumea parfumurilor care vor fi extrem de populare in 2021

Și industria parfumurilor se supune unor trenduri, la fel cum se întâmplă și în fashion, anumiți factori determinând tendințele principale în domeniu.

Având în vedere cum a fost anul 2020, o amintire pe care mulți ar vrea să o uite, experiențe ce nu a crezut nimeni că va ajunge să le trăiască, cu toții sperăm că anul acesta lucrurilor vor lua o turnură către mai bine. Iar mirosurile plăcute sunt printre acele lucruri care ne pot ajuta să ne schimbăm starea și dispoziția, fie că vorbim de parfumuri scumpe sau parfumuri replică. Da, chiar și atunci când nu este momentul să facem achiziții costisitoare, vor fi întotdeauna soluții care să fie mai potrivite pentru bugetul nostru, în acest caz parfumuri ieftine.

Așadar, ești curios/curioasă ce trenduri se conturează în parfumerie? Care vor fi notele și miresmele cel mai apreciate anul acesta? Mai jos avem verdictul din partea specialiștilor, care au reușit să contureze 4 mari tendințe atunci când vine vorba de alegerea parfumurilor în rândul consumatorilor.

  • Notele curate

La cât ne-am curățat și dezinfectat mâinile anul trecut, nu este de mirare că suntem atrași de tot ce miroase curat și fresh. Recunoaște, câte sticle de dezinfectant ai la tine sau în mașină? Curățenia personală a ajuns o prioritate pentru mulți dintre noi, iar acest lucru se poate filtra și transpune în preferința de a alege parfumuri cu note curate.

Istoria ne arată că la fel s-a întâmplat în anii 90, când lumea s-a săturat de esențele tari și încărcate apărute și purtate în anii 80. Pe lângă asta, moda anilor 90 s-a întors în forță, lucru ce se poate vedea în muzică, film, și modă, așa că se prea poate ca și tendințele legate de parfumuri din 90 să ajungă la fel de populare. Nu știi cum este un parfum cu note curate? One de la Calvin Klein este un astfel de parfum, sau poți găsi cu ușurință parfumuri replică cu aceleași note, la un preț mai accesibil.

  • Inovație

Modul prin care noi purtăm un parfum se schimbă constant. De asemenea, poate fi diferit în diverse locuri de pe mapamond. Astăzi, folosim diverse metode pentru a ne parfuma: folosim câteva spray-uri din sticluța preferată, avem parfumuri solide, roll-on-uri parfumate, parfumuri sub forma de gel și așa mai departe. Tot mai multe brand-uri caută soluții inovatoare și, așa cum istoria ne dovedește, inovația are de obicei loc după evenimente mondiale majore.

Mai mult ca sigur că brand-urile cele mai cunoscute caută deja modalități noi pentru a purta parfumuri în 2021. De fapt, gaget-uri interesante au apărut încă de anul trecut, cum ar fi acele sticluțe de parfum care permit suprapunerea mai multor straturi de parfum. Așadar, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce mai apare anul acesta.

  • Sustenabilitate

Sustenabilitatea a marcat anul trecut o serie mare de industrii, și va continua în acest fel și în 2021. Tot mai mult oamenii se gândesc la amprenta pe care o lasă asupra planetei și ce impact au deciziile pe care noi le facem, decizii de zi cu zi și decizii privitoare la stilul nostru de viață. Rezultatul este cererea în creștere pentru produse sustenabile.

Fie că vorbim despre materiale și cum sunt ele obținute, sau ambalaje, sustenabilitate își face apariția sub diferite forme. Iar această poveste se derulează deja și în lumea parfumurilor. Deși brand-urile au prezentat în totdeauna o poveste legată de parfumurile lansate, clienții doresc acum mai multă transparență. Un exemplu de sustenabilitate ar fi parfumul Colonia Future, lansat de Aqua di Parma, care este natural în proporție de 99%, ambalat în materiale reciclabile. Totuși, ca și notă de reținut, natural nu înseamnă întotdeauna și sustenabil, deoarece contează modul de obținere a materiei prime.

  • Parfumuri pentru casă

Parfumurile pentru casă, în special cele sub formă de lumânări, au înregistrat o creștere semnificativă în sectorul de beauty. Având în vedere că mulți dintre noi au ajuns să petreacă mult timp acasă în ultima vreme, am început să căutăm și moduri de a face ambianța mai plăcut, mai exact să ne facem casa să miroasă mai plăcut. Lumânările parfumate sunt un mod bun de a obține astfel de rezultate deoarece întotdeauna pot să schimbi mirosul în funcție de dispoziție și preferințe. Așadar, ne putem aștepta la noi miresme în acest domeniu, menite să ne surprindă simțurile.

Aceste tendințe sunt rezultatul comportamentului și preferințelor consumatorilor, deci vor afecta atât piața parfumurilor scumpe cât și pe cele accesibile ca preț. Mai mult ca sigur că toți producătorii de parfumuri vor dori să se conformeze, iar consumatorii vor putea găsi și parfumuri ieftine ce respectă ultimele trenduri.