Comunicat de presa

Viceprimarul Ghinghes: „A existat o alergie la verde in trecut”. Un arbore la fiecare loc de parcare nou amenajat!

In ceea ce priveste dezvoltarea imobiliara in municicpiul Bacau putem spune ca nu s-au respectat o multime de lucruri si legea a fost ocolita pentru a castiga cat mai multi bani. Viceprimarul Cristian Ghinghes a vorbit astazi despre „verdele” lipsa din parcarile amenajate in jurul cartierelor rezidentiale si a cladirilor ridicate in ultimii ani. Desi exiata o lege in acest sens, ea n-a fost respectata.

Toate, dar absolut toate parcajele la sol amenajate odată cu dezvoltările imobiliare din municipiul Bacău, indiferent de mărimea lor, trebuie să fie realizate cu un arbore plantat la fiecare 4 locuri de parcare amenajate!

Este o obligație care exista în Regulamentul Local de Urbanism (RLU) și căreia în ultimii ani nu i s-a dat importanță, ca să nu zic că în multe cazuri nu a fost respectată. Motivele le știu mai bine foștii.

Parcă aveau alergie la verde, nu alta. Ei bine, în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) am lămurit chestiunea asta și acum este verificată la fiecare documentație pe care o avem pe masă.Uite așa, verdele și natura vor prima în țesutul urban în fața griului și a betoanelor care apar odată cu imobilele și centrele comerciale ce vor fi dezvoltate în Bacău.

În rest, la ședința de săptămâna trecută CTATU a emis mai multe avize favorabile (inclusiv pentru extinderea Arena Mall și pentru proiectul de regenerare urbană al Dedeman din Șerbănești), dar și o serie de recomandări pentru alte documentații la care mai e de muncă:

– respectarea distanțelor reglementate și prezentarea acordurilor de vecinătate;

– clarificarea regimului juridic al căilor de acces;

– realizarea de studii de mobilitate;

– includerea unor spații dedicate învățământului în cazul unui mare proiect de locuințe colective;

– respectarea normativelor privind locurile de parcare;

– corelarea cu proiectele de piste pentru biciclete aflate în proiectare etc.

P.S.: îi rog pe dezvoltatorii supărați de aplicarea întocmai a prevederilor din regulament și a celor legale să nu mai plângă pe la diferite uși înalte ale primăriei că e „un nebun în fruntea comisiei de urbanism”. Decizia este comună și cel mai mare cuvânt îl au de spus specialiștii din comisie, nu eu. Ce-i drept, câine încă nu m-au făcut...” a scris astazi viceprimarul Ghinghes pe pagina de facebook.

One thought on “Viceprimarul Ghinghes: „A existat o alergie la verde in trecut”. Un arbore la fiecare loc de parcare nou amenajat!

  1. La fel trebuie procedat si cu autorizatia de constructie pentru case, sa fie prevazut loc de parcare in interiorul curtii, sa nu parcheze masina in fata curtii pe trotuar.

Comments are closed.