Pareri

Prietenia Ghinghes-Luci in lada de gunoi a politicii bacauane?

Nu cred ca cineva a crezut in „iubirea” declarata de LuciDinBraila lui Ghinghes si nici in cea oferita pe post de cacialma lui Palar. Sa fim seriosi ca nici Ghinghes, nici Palar si nici Miroseanu nu au crezut si nu cred in pactul facut cu braileanul. Problema s-a pus altfel si anume, cine a rezistat mai mult golaniilor din USR Bacau. Aici cred ca primul mare pierzator e Palar. Apoi a disparut PLUS Bacau. Acum a fost calcat in picioare si viceprimarul Ghinghes si nu mai explic cum anume pentru ca cei care urmaresc viata politica bacauana (extrem de slaba) stiu. Cred ca Miroseanu e la un pas si e urmatorul pe lista braileanului.

Am scris zilele trecute despre un iminent razboi pe cale sa se declanseze intre Ghinghes si hoarda de useristi a braileanului si iata ca ieri am citit o postare a viceprimarului care e mai mult decat clara. Ghinghes nu mai e dorit de Luci si imbratisarile din campanie au fost inlocuite de atacuri la persoana. Am scris si despre faptul ca lucrurile nu vor ramane asa urmand ca neintelegerile in alianta facuta dupa doua pahare de vin sa devina doar o trista amintire.

Da! Fara discutie Ghinghes nu a mai fost dorit alaturi de USR Bacau incepand cu a doua zi dupa victoria la alegerile locale a braileanului. Practic, Luci le-a intins o capcana in care au cazut pana acum cativa politicieni locali. Urmeaza scandalul suprem in sanul USRPLUS si va fi foarte interesant.

Postarea lui Ghinghes de ieri e cu subinteles…

Deja nu mai este un secret că sunt unii care mă vor plecat de la primărie. Deja știe jumătate de oraș. Cauza? Le încurc combinațiile și stau în calea grupurilor de interese care îi finanțează sau păpușează.

Ce nu înțeleg aceștia e faptul că eu doar vreau să fiu lăsat să îmi fac treaba pentru care m-am implicat, am candidat și ocup vremelnic o funcție în administrația locală: aducerea orașului pe linia de plutire și apoi dezvoltarea lui. Că alții au alte planuri, e problema lor. Oamenii văd, instituțiile statului aud și citesc, iar eu documentez din când în când.

Să bagi zâzanie și să cauți probleme acolo unde nu sunt doar pentru că anumiți rechini imobiliari nu au undă verde să își ridice mastodonții sub geamurile altor băcăuani e nebunie curată. Mai mult, să blochezi orașul doar pentru că ești mânat de orgolii sau vendete politice este profund iresponsabil.

Am tăcut în ultima perioadă deoarece am preferat să rămân concentrat pe imensa muncă pe care o depun zilnic ca viceprimar, dar asta nu înseamnă că nu sunt lucruri de relatat și materiale de înaintat.

Nu țin de funcție pentru că până la urmă sunt atâtea de făcut în viață, dar nici nu voi capitula în fața unor băieți pe care îi doare la 14 metri de interesul public. Voi continua să lupt cu absolut toate mijloacele și cu toată energia de care dispun pentru idealul meu și, sper eu, al celor care mi-au fost alături până acum: că în acest oraș se poate trăi mult mai bine, cu legea în mână și cu un simț comunitar puternic.